Олег Серенбицький отримав у власність два гектари землі у приміському районі. Фото надані прес-службою Миколаївської облдержадміністрації

Перші військовослужбовці, що брали участь в АТО, отримали землю в районах Миколаївської області та відповідні документи. Свідоцтва про право власності на земельні ділянки вручив їм голова  облдержадміністрації Вадим Меріков. «Саме на таких людей, як ви, покладено дуже велику відповідальність, ви робите все для того, щоб був мир та спокій, — зазначив на заході очільник області. — Щиро вдячний вам за мужність і захист України».

Оформлення документів на землю  це один із головних напрямів допомоги обласної влади військовослужбовцям — учасникам АТО. Влада взяла на себе зобов’язання з відведення і виготовлення проектів земельних ділянок.

Долучилися до цієї справи й волонтери. Представник волонтерської організації «Перевізник» Руслан Пересунько розповів, що до них надійшло понад 80 заяв, тож невдовзі свідоцтва на право власності отримають ще 26 військовослужбовців. Крім того, представники бізнесу та області взяли на себе витрати з оформлення необхідних документів. Військовослужбовець Олег Серенбицький подякував за підтримку в оформленні документів на землю та зазначив: з дня подання заяви до отримання свідоцтва пройшло не більш як півтора місяця. Олег отримав два гектари землі у Миколаївському районі і планує засіяти її, а частину віддати в оренду фермерам.

За словами першого  заступника начальника  Головного управління Держземагентства в Миколаївській області Олексія Радика, в Миколаївській області понад 2,6 тисячі військовослужбовців-учасників АТО звернулися за отриманням земельних ділянок. Чиновники намагаються якомога оперативніше оформляти й видавати їм свідоцтва про  право власності на ділянки. 

Для всіх демобілізованих та їхніх сімей працює «гаряча лінія» при облдержадміністрації. Також в області розроблено комплексу програму для реабілітації демобілізованих. Утім і самим військовослужбовцям потрібно долучатися до роботи у громадських організаціях задля відстоювання та захисту своїх прав.