Президент Колумбії Хуан Мануель Сантос написав у своєму Twitter, що смерть письменника Габріеля Гарсіа Маркеса принесла «тисячі років самотності і печалі» його країні, і оголосив триденний траур.

Раніше президент США Барак Обама приніс співчуття родині письменника і зізнався, що з дитинства полюбив книги латиноамериканського письменника.

Латиноамериканський письменник Габріель Гарсіа Маркес буде кремований у ході приватної церемонії, повідомляє видання Universal з посиланням на директора мексиканського національного інституту витончених мистецтв Марію Крістіну Сепеда. Чи буде прах письменника привезений до Колумбії, не повідомляється.

Раніше глава національної комісії з культури Мексики Рафаель Товар-і-де-Тереса повідомив, що прощання із всесвітньо відомим письменником відбудеться 21 квітня, у понеділок.

Знаменитий письменник колумбійського походження Габріель Гарсіа Маркес помер 17 квітня у віці 87 років в Мехіко, де жив протягом 50 років. Кілька днів тому Гарсіа Маркес був виписаний з клініки в Мехіко, де він провів більше тижня. Госпіталізація була пов'язана з легеневою інфекцією і зневодненням організму. Письменник проходив курс лікування антибіотиками, повідомляє BBCuaз посиланням на РІА Новости.

Серед найбільш відомих книг колумбійського прозаїка «Осінь патріарха» , «Любов під час чуми» , «Полковнику ніхто не пише» і «Сто років самотності».