На режим посиленої безпеки переходять із четверга правоохоронні органи та ключові галузі життєзабезпечення Тернопільщини.

Таке рішення прийнято на засіданні обласного штабу охорони громадського порядку, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми всі є учасниками тих подій, які сьогодні відбуваються у державі. Саме від наших вчинків залежить те, яким чином розвиватиметься ситуація далі на теренах нашої області. Зараз основне завдання керівників краю – спокій в області. Тому з 24 квітня правоохоронні органи краю нестимуть службу у посиленому режимі. Контролюватимуть силовики усі в'їзди та виїзди з міста та області», – прокоментував це рішення голова облдержадміністрації Олег Сиротюк.

Водночас обласне управління Служби безпеки України закликало мешканців області з розумінням поставитися до нинішньої ситуації та не дати можливості для провокацій 28 квітня, у день створення дивізії СС «Галичина», і на травневі свята. У цьому зв'язку мешканців області просять не проводити 28 квітня масових заходів, якими могли би скористатися провокатори.

Готові до забезпечення правопорядку на вулицях міста й області і представники самооборони й автомайдану. Вони зголосилися виходити на чергування разом з правоохоронцями та охороняти важливі об'єкти. Допомагатимуть владі та силовим структурам і представники духовенства.