Чинний прем’єр Великої Британії Девід Камерон був переконливішим за лідера опозиції Еда Мілібенда – такі результати опитування за підсумками першого раунду теледебатів між лідерами консерваторів та лейбористів. Цей виступ став початком передвиборчої парламентської кампанії, яка завершиться голосуванням 7 травня.

«У Європейського союзу є багато позитивних рис, але в той же час занадто багато речей виводять людей з себе. Люди бачать, що ЄС намагається з організації перетворитися на державу, перебирає на себе все більше повноважень», – висловив свою позицію щодо Європейського Союзу Камерон.

Ед Мілібенд опонував голові уряду:

«Думаю, вихід з ЄС був би катастрофою для нашої країни. Бо ми покладаємося на ринок праці і торгівлю, умови для яких маємо завдяки членству в Євросоюзі. Думаю, для Великої Британії, хоче вона вирішити проблему тероризму чи кліматичних змін, чи якусь іншу, важливо спиратися на міжнародну підтримку».

Камерон відмовився дебатувати з Мілібендом напряму, посилаючись на те, що лідери менших партій теж мали б бути залучені до полеміки. В ефірі демонструвати уривки з інтервю двох політиків, де вони відповідали на однакові запитання.

Euronews