Остання версія планшетного комп’ютера від MicrosoftSurfacePro 3 – наприкінці серпня надійшла у продаж в країнах Європи.

Рішення про запуск нової версії було прийнято фірмою після «провалу» двох перших версій: в цілому світі розійшлося лише 600 тисяч примірників (для порівняння: за той самий період Apple продав 16 мільйонів ай-падів).

Microsoft сподівається поліпшити характеристики нової версії за допомогою так званої Docking Station. Цей пристрій дає змогу використовувати Surface Pro як настільний комп‘ютер, а також дозволяє підключити його до монітора з твердим диском, аудіосистеми, повноцінної клавіатури, принтера тощо.

Один із сильних моментів нового планшета – спеціальне перо, за допомогою якого користувач має змогу підкреслити чи виділити щось – точнісінько так, як він зробив би це ручкою на папері.

«Цей планшет – один із гвинтиків у величезній системі Microsoft , що дає йому змогу доступу до розмаїтих програм всередині системи, як от Office, Skype, Bing, OneDrive, OneNote. До речі, компанія має намір поширити ці послуги також на власників ай-падів, телефонів на системі Android та чимало іншого народу», – каже аналітик Боб О’Доннелл.

Поза тим, слабкою стороною планшета залишається ціна: стара версія коштує майже 600 євро, а найновіша – понад 1500 євро.

«Ви маєте викласти чималеньку суму, аби стати власником справді ультралегкого, ультрапортативного і, в даному випадку, доволі потужного пристрою. Проте якщо вам просто потрібен тонкий і легкий планшет, ви можете знайти інший – за значно менші гроші», – говорить далі Боб О‘Донелл.

У будь-якому разі, одна річ не підлягає сумніву: майбутнє – за такими-от гібридами, які можуть виступати водночас і як планшети, і як комп’ютери.

 Copyright © 2014 euronews