У новому навчальному році дніпропетровських школярів чекає дещо нове. Зокрема, планується, що учні ходитимуть до школи не п’ять, а шість днів на тиждень. Новий режим навчання не стосуватиметься наймолодших школяриків, а тільки учнів 2—11 класів.

Як пояснив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Олександр Демчик, таке нововведення має допомогти вирішити частину питань щодо опалення шкільних приміщень. Передбачають також подовжити осінні та весняні канікули, а ось на зимових, як і раніше, діти гулятимуть два тижні.

Нині триває розробка механізмів введення нового режиму. Але Олександр Демчик пообіцяв, що без попереднього обговорення з профспілками та громадськістю їх не запровадять.

Крім того, у новому навчальному році старшокласники Дніпропетровщини — близько 40 тисяч учнів

10—11 класів — більше часу приділять вивченню такого предмета,  як  «Захист  Вітчизни».

«Для шкіл військово-спортивного спрямування кількість навчальних годин зросте до двох годин на тиждень. У звичайних навчальних закладах буде 1,5 години. Також наприкінці навчального року старшокласникам виділять ще 18 навчальних годин для практичних занять із «Захисту Вітчизни», — пояснив керівник освітнього відомства Дніпропетровщини. Ці практичні заняття проходитимуть на спеціально відведених полігонах під наглядом військових-відставників. Учні зможуть потренуватися влучно стріляти, швидко і спритно проходити смуги перешкод тощо.