Питання  ратифікації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом Президент Петро Порошенко обговорив з депутатами фракції «Батьківщина». «Ми всі багато зробили, щоб Угода про асоціацію відбулася, — сказав Президент. — В Україні вже нема дискусії, варто чи не варто ратифікувати цей важливий для нас документ», — цитує главу держави його прес-служба.

Під час розмови Петро Порошенко запевнив народних обранців, що угоду буде ратифіковано у вересні. Депутати погодилися, що у цьому питанні їм варто діяти узгоджено з Президентом. Окрім того, глава держави поінформував про перебіг Антитерористичної операції на Донбасі й поділився очікуваннями, які покладає на багатосторонні переговори у Мінську.

Коментуючи підсумки зустрічі, заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий повідомив: «Сказано однозначно, що не буде зволікань з ратифікацією Угоди з Європейським Союзом, за яку український народ стояв на Майданах, за яку ратував Президент у передвиборчий програмі і яку підписав Президент Порошенко». Парламентарі запевнили, що зроблять усе необхідне для ратифікації.

«Президент готовий спілкуватися з депутатами, бо вони зараз партнери», — заявив Валерій Чалий і додав, що за підсумками зустрічі «є розуміння, що питання про ратифікацію Угоди про асоціацію — важливе для країни і не може бути предметом спекуляцій під час виборчої кампанії». За його словами, відповідальні політики не використовуватимуть цього графіка, узгодженого з європейськими партнерами, для своїх вузькопартійних цілей. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»