Верховна Рада прийняла зміни до регламенту, які дозволять розпустити фракцію Комуністичної партії. «За» проголосували 232 депутати із 250 присутніх, передає ТСН.

Законопроектом №4307А, з яким вже можна ознайомитися на сайті Верховної ради, пропонується розпускати фракції за відсутності мінімально необхідної кількості депутатів.

Даним законом передбачається, що голова ВР зможе оголошувати про розпуск фракції, якщо кількісний склад депутатської фракції став меншим за мінімальну кількість народних депутатів, які були у найменшій фракції, що була сформована протягом першої сесії парламенту.

Як повідомлялося, на першій сесії парламенту поточного скликання найменше депутатів було у фракції КПУ, а на даний час з неї вийшли декілька депутатів. Тому, відповідно, кількість депутатів у складі фракції КПУ зменшилась, порівняно з їх кількістю на першій сесії.

Турчинов запевнив, що сьогодні направить закон на підпис президентові, і після цього оголосить про розпуск фракції КПУ. Фракція «Свободи» зустріла це рішення оплесками та виконала в сесійній залі Державний Гімн України.