Принц Саудівської Аравії Аль-Валід бін Талал бін Абдулазіз аль-Сауд оголосив, що направить на благодійність весь свій статок – 32 мільярди доларів. У найближчі роки він перерахує ці гроші на користь кількох благодійних проектів, і це стане одним з найбільших пожертвувань подібного роду за всю світову історію.

Більшість коштів отримають благодійні організації, які борються з наслідками катастроф і захищають права жінок.

Аль-Валід, який перебуває на 34 місці у списку найбагатших людей світу за версією Forbes, заявив, що філантропія – це «невід'ємна частина ісламського віросповідання».

Він також зізнався, що на цей вчинок його надихнули Білл і Мелінда Гейтс, які активно розвивають власний благодійний фонд Gates Foundation.

«Ці гроші допоможуть підтримати жінок і молодь, боротися з наслідками катастроф, зроблять світ більш толерантним», – говорить 60-річний принц.

Аль-Валід заробив свій статок на інвестиційних проектах та купівлі акцій. Серед компаній і проектів, в які він інвестував, – Apple, Twitter, Citibank, Four Seasons і багато інших. Принц був одружений тричі, у нього двоє дітей – син і дочка. ЗМІ повідомляють, що діти позитивно поставилися до рішення батька зробити настільки щедру благодійну пожертву.

Експрес