Всеукраїнська проща до Зарваниці цього року мала не лише релігійний, а й великий громадянський підтекст: нація об’єдналася заради молитви до Бога про мир та спокій на рідній землі.

Просити у Бога миру та спокою зібралися тисячі прочан. Фото з сайту kmu.gov.ua

До десятків тисяч вірян приєдналися Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк з дружиною Терезією та міністр культури Євген Нищук. Вони взяли участь у Святій Літургії в Марійському духовному центрі Зарваниці. Після закінчення служби на прохання Глави УГКЦ Патріарха Святослава Арсеній Яценюк звернувся до українців, які зі всіх куточків країни та з-за кордону з’їхалися на Тернопільщину, з короткою промовою.

«Так розпорядився Господь Бог, так розпорядилася історія, — сказав він, — що нам вкотре треба боротися за свою свободу, за свою незалежність, свої сім’ї, родини і європейське майбутнє нашої країни... Наша країна встояла перед більшовиками, Церква пережила «совєти», і можу вас запевнити: ми вистоїмо і переможемо. З нами Бог і з нами правда».

І справді, з Україною солідарний увесь світ. Прем’єр нагадав, що під час зустрічі з Папою Римським Франциском у Римі, коли відбувалася церемонія канонізації Папи Івана Павла ІІ, глава католицької церкви запевнив, що молиться за Україну. А це означає, що весь християнський світ підтримує Україну. За таких умов «усі ми разом у нашій єдності, в наших спільних зусиллях і в нашій вірі здобудемо цю перемогу», — запевнив Арсеній Яценюк. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»