Нині у державних інспекторів управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Волинській області гарячий період. Адже саме зараз проходить нерест, спокій і безпека якого значною мірою зумовить у подальшому приріст живого срібла у водоймах області.

Щоб таких щук у наших водоймах водилося багато, треба суворо дотримуватися правил рибальства. Фото з архіву автора

З початку року природоохоронці склали вже понад три сотні протоколів на тих, хто користується виходом на мілководдя риби для продовження роду. На них накладено штрафів на суму понад 14 тисяч гривень. Ще стільки їм належить відшкодувати за завдання матеріальної шкоди державному ресурсу, яким є риба в річках та озерах.  

— На жаль, перспектива легкого заробітку і майже безвитратної наживи штовхає багатьох людей на правопорушення, — розповів власкору «Урядового кур’єра» керівник волинських рибоохоронців Тарас Куньчик. — А складені нами протоколи після передачі в інші обумовлені законодавством правоохоронні органи, хоч як це прикро, не завжди мають логічне завершення.

Крім двох з половиною десятків кілометрів сіток, державні інспектори Волиньрибоохорони комісійно знищили також інші заборонені засоби і знаряддя лову — ості, верші, кловні, неводи тощо.