Нагороди, ключі від квартир, іменну зброю та перші посвідчення учасників АТО співробітникам МВС, які воювали на сході, вручили Голова Верховної Ради Олександр Турчинов і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Відзнаки, зокрема, отримали бійці спецбатальйонів «Азов», «Миротворець», «Дніпро-1», «Івано-Франківськ», «Шторм». Серед нагороджених було кілька співробітників міліції, поранених під час боїв у зоні АТО, повідомляє УНІАН.

Арсен Аваков зауважив: «Цей процес уже йде. І тут дуже важливо, щоб не повторилася процедура нескінченно довгого присвоєння (статусу), як це було при наданні статусу ліквідатора Чорнобильської аварії».

Важливо зробити процес дуже прозорим, дуже зрозумілим. Міністр переконаний, що це не триватиме довго і нікого не буде скривджено. У відомстві є всі накази (хто був, де був, у яких боях був). «Ми, вручаючи кожне посвідчення, розуміємо, за що людина отримує посвідчення. Такі перші посвідчення розроблено й видано разом із Мінсоцполітики. Над цим працюють спеціальні групи», — зазначив Арсен Аваков.