У Маріуполі потроху позбавляються від тих сумнівних ідеологічних символів минулого, які не витримали випробування часом. Приміром, міську бібліотеку для найменших читачів колись комусь і чогось спало на думку назвати не на честь одного з улюблених письменників дітвори чи, скажімо, колоритного літературного персонажа, а іменем Павлика Морозова. Втім, відтепер це у минулому — депутати Маріупольської міської ради проголосували за рішення перейменувати згаданий заклад і назвати його іменем відомого дитячого письменника Всеволода Нестайка.

Класик української дитячої літератури є автором веселих і захопливих казок, повістей та оповідань, якими зачитувалися і зачитуються представники не одного покоління читачів.

Чимало чудових зразків творчості Всеволода Нестайка увійшли до золотого фонду книжок для дітей, а найбільш популярний його твір — трилогію «Тореадори з  Васюківки» у 1979 році внесли до особливого Почесного списку Г.К. Андерсена як один із найвидатніших творів сучасної світової дитячої літератури.

А нині перейменування бібліотеки у Маріуполі мимоволі змушує згадати назву ще однієї дуже популярної серед школярів дотепної повісті письменника — «П’ятірка з хвостиком». Адже саме такої оцінки (за тогочасною системою балів) заслуговує ініціатива керівників приморського міста та депутатів, які, схоже, у дитинстві також не розминулися із творчістю Всеволода Нестайка.