Президент Петро Порошенко призначив заслуженого лікаря України Ольгу Богомолець своїм радником.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, відповідний указ він підписав у понеділок 1 вересня, передає УКРІНФОРМ.

«Ця посада дасть Вам можливість сконцентруватися на низці гуманітарних проблем. Впевнений, що об’єднання наших зусиль буде дуже корисним для України. Зараз країна переживає буремні часи, зараз час, коли всі небайдужі люди, які мають високий авторитет в суспільстві, зокрема такі, як Ви, мають об’єднуватись», – сказав Глава держави.

Також Петро Порошенко обговорив напрямки роботи Ольги Богомолець на посаді Радника Президента.

Говорячи про реалізацію домовленостей, які були досягнуті під час зустрічі з представниками волонтерського руху, Глава держави повідомив про те, що підписав закон про спрощення реєстрації ліків, яких потребують учасники АТО. Також завтра Представник Президента у Верховній Раді внесе до парламенту законопроект, яким скасовується подвійне оподаткування благодійної допомоги.

У свою чергу Ольга Богомолець ініціювала створення інформаційного ресурсу, метою якого має стати допомога родинам, які втратили годувальника.

«Будь-яка людина з будь-якої точки світу зможе зайти на цей ресурс, банк надасть іменний номер картки, і можна буде перерахувати гроші на рахунок родини», - сказала вона.

За словами Ольги Богомолець, на цьому ресурсі мають бути рахунки родин активістів та правоохоронців, які загинули під час Революції гідності, а також героїв, які загинули в зоні проведення АТО.