Під час бойових дій на сході подібна техніка, звісно, мало чим зарадить, однак свій внесок у захист нашої держави може зробити навіть отакий саморобний броньовик. Свою військову машину одеські активісти з організації «Рада громадської безпеки» назвали «Крокодил». По суті це звичайний КамАЗ, обшитий сталевими плитами, укріпленими шаром спеціальної кераміки. Дива витривалості від такої споруди на колесах чекати не варто, проте активісти кажуть, що автоматні кулі й дрібні осколки цей панцирник витримає.

Творіння одеських майстрів нагадало багатьом городянам історію з танком «НИ» (російською — «На Испуг»). Під час оборони Одеси від гітлерівців за часів Другої світової війни за подібною технологією такі танки виготовляли з гусеничних тракторів. Уже тоді боєздатність панцирника відобразили в його назві. Розраховувати можна було тільки на те, що ворог не встигне второпати, з чим насправді має справу.

Утім, нащадок бронетракторів — одеський «Крокодил» — отримав усе-таки переважно схвальні відгуки городян. І хоча військовим на сході більш потрібні сучасні й потужні бойові машини, але місцева розробка, щонайменше, символізує готовність одеситів бодай чимось допомогти нашим захисникам на лінії оборони. Нині «Крокодила» вже передали одеському підрозділу, який охороняє Маріуполь.