Торік рівень продажу смартфонів перевищив один мільярд одиниць. Чимало нових моделей було представлено на Всесвітньому конгресі мобільних технологій у Барселоні. Samsung – найбільший гравець на ринку телефонів, що працюють на системі «Андроїд», дещо послабив свої позиції і змушений відбиватися від конкуренції з боку HTC, Lenovo і Huawei.

На ринку «Андроїдів» високого класу два найбільші суперники Samsung Galaxy – S6 and HTC One M9, обидва вартістю приблизно 700 євро.

«Ці два смартфони зявилися на світ майже одночасно і протягом року конкурували один з одним. На мою думку, цьогоріч конкуренція буде ще жорсткішою, ніж будь-коли, адже Samsung, який традиційно посідав провідні позиції, торік втратив їх. Очевидно, тепер він прагне надолужити», – розповідає експерт Вілл Фіндлейтер.

Samsung Galaxy S6 та Galaxy S6 Edge – моделі від південно-корейського електронного гіганта.

Вони мають чимало чудових технічних характеристик, проте, за словами експерта, найважливішим у нових пристроїв є все-таки зовнішній вигляд.

«Головне помічаєте, щойно підносите слухавку: Samsung виготовив її зі скла та алюмінію, замість традиційного пластику.

Пристрій також оснащений неймовірним екраном надвисокої роздільної здатності, тобто, можна бачити зображення без пікселів, незалежно від того, наскільки близько від очей ви його тримаєте», – каже далі Вілл Фіндлейтер.

Новий HTC One M9 – може похвалитись мегапіксельною камерою, а також поліпшеною фронтальною камерою для тих, хто полюбляє автофотознімки. Пристрій також оснащений технологією Dolby Audio, яка дає змогу створити ефект звукового середовища, за допомогою правого та лівого звукових каналів.

«Інженери HTC знайшли «чарівну» формулу і зараз працюють над її розробкою. Вони прийняли до уваги справедливу критику стосовно якості фотокамери. Проте, на мою думку, зроблено недостатньо зусиль, щоб вступити у конкуренцію з компанією Samsung, у якої є 16-мегапіксельна камера, в той час як HTC має всього лише 4-мегапіксельну», – говорить Вілл Фіндлейтер.

Проте, безсумнівним переможцем є Motorola Nexus 6: переваги пристрою – порівняно низька ціна (приблизно 500 євро) та більший екран, аніж в HTC. Фотокамера – менш потужна: всього 13 мегапікселів, проте цього достатньо, щоб робити чудові фотографії і відео у форматі 4K.

А що ж Apple? На конгресі в Барселоні марка не була представлена, проте однією з найпомітніших її новинок є смарт-годинник. Ціна базової моделі – 350 євро, а версія класу «люкс», оздоблена золотом, коштуватиме 10 тисяч євро.

«Можна, звісно, нарікати, буцімто годинник виготовили, аби змусити потенційних покупців розглядати заодно й інші пристрої від Apple, наприклад, айфон. Так, справді, тут спрацьовує нескладна прихологічна ставка: що більше людей розглядатиме різні пристрої, то більше імовірності, що вони придбають бодай один із них», – розмірковує Вілл Фіндлейтер.

Торік Apple посів перше місце за кількістю проданих смартфонів на світовому ринку (майже 75 мільйонів одиниць). Проте частка, яку займає на ринку його операційна система, – незначна (лише 15%) порівняно з 80%, що належать системі Android.

EURONEWS