«Екстраординарний спосіб візуалізації розповідної форми у фільмі» «Плем’я» визнало журі з провідних кінокритиків США найдавнішого в Лос-Анджелесі кінофестивалю AFI FEST, присудивши одну з головних нагород, VIZIO Visionary Special Jury Award, українському режисерові Мирославу Слабошпицькому. Свою двадцять третю фестивальну відзнаку за «Плем’я» пан Мирослав отримав у Голлівуді, де AFI FEST проводять щоосені.

Прем’єра «Племені» відбулася в Лос-Анджелесі у Китайському театрі, де у 90-ті роки минулого століття проходили церемонії вручення премії «Оскар». Не всім охочим подивитися стрічку вистачило місць у залі, а після її показу американські глядачі влаштували овацію.

Отож «Плем’я» гостювало у знаковому театрі, його режисер мешкав у знаменитому готелі «Рузвельт», збудованому Чарлі Чапліном, Мері Пікфорд і Дугласом Фербенксом, де живуть гості фестивалю. А сам  AFI FEST важливий і тим, що відбувається під егідою Американського інституту кіно, який знайомить тамтешню публіку з кращими роботами провідних кіномайстрів і дебютантів з усього світу.

Продюсери вважають за честь презентувати свої фільми на престижному AFI FEST, де збирається більшість членів Американської кіноакадемії, а за тиждень червоною фестивальною доріжкою проходять кінозірки. Цього разу нею прямували зокрема Клінт Іствуд, Томмі Лі Джонс, Марк Уолберг, Джессіка Честейн, Денні ДеВіто.