Місія Міжнародного валютного фонду рекомендувала надати Україні стабілізаційний кредит у розмірі 17 мільярдів доларів на тлі прогнозу про скорочення ВВП цього року на 5%.

Про це у четвер пише Bloomberg з посиланням на власні джерела.

«Міжнародний валютний фонд схвалив кредит у 17 мільярдів доларів для України, щоб допомогти уряду платити за своїми боргами на тлі прогнозованого економічного спаду на 5% цього року», – йдеться у повідомленні.

За словами співрозмовників агентства, яким вдалося ознайомитися з рекомендаціями місії, аналітики фонду передали виконавчій раді МВФ доповідь про кредитну програму для України ввечері 22 квітня. В ній пропонується розглянути питання про надання допомоги на засіданні ради 30 квітня.

За підсумками консультацій з урядом України, що тривали кілька тижнів, співробітники МВФ дійшли висновку, що країні потрібна сума біля верхньої межі попередньо узгодженого діапазону в 14-18 млрд дол.

«Угода з МВФ відкриє шлях і для фінансової допомоги Україні з боку Євросоюзу, США та інших іноземних донорів на період ескалації напруженості між Україною і Росією» – зазначається у повідомленні.

Крім того, у доповіді МВФ описуються економічні перспективи та фінансові потреби України, а також реформи, необхідні для отримання кредиту.

Нагадаємо, що 22 квітня Україна направила Міжнародному валютному фонду звернення, необхідне для отримання кредиту від фонду і відновлення програми співпраці.

УКРІНФОРМ