Луганська ОДА констатує самоусунення місії ОБСЄ від виконання обов'язків в області.

Про це заявив очільник регіону Геннадій Москаль на своєму сайті.

«Місія ОБСЄ, яка повинна контролювати виконання домовленостей про припинення вогню, на жаль, самоусунулася від своїх обов'язків. А наші спецслужби, які повинні були попереджувати про підготовку артилерійського і мінометного обстрілу, мовчать», – наголошено у повідомленні.

За минулу добу бойовики ЛНР двічі обстріляли опорний пункт 92-ї бригади поблизу м. Щастя. Поранених і жертв немає. У відповідь військові відкрили вогонь і подавили вогневі точки терористів.

Окрім того, зазначає Москаль, з боку ЛНР працює снайпер, який зробив кілька обстрілів Щастя і ТЕС. Жертв немає, вилучено кулі зі снайперської рушниці іноземного виробництва, яка пробиває будь-який бронежилет навиліт.

Пізно ввечері 29 вересня були спроби штурму блокпоста Нацгвардії у с. Хороше Слов’яносербського району.

«Спочатку вівся обстріл, після якого у наступ пішли три танки з живою силою бойовиків. Вогнем у відповідь з великокаліберної зброї штурм відбито, два танки пошкоджені, але змогли відступити. Один нацгвардієць поранений, теж вогнепальні поранення ніг дістав співробітник 21-го окремого батальйону Криворізької міліції», – пише Геннадій Москаль.

ТВi