Свій 41-й день народження Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зустрів на кордоні з Російською Федерацією — у міжнародному пункті пропуску Сеньківка на Чернігівщині, де проводив інспектування облаштування кордону. Він прогнозує завершення робіт на всій ділянці кордону до кінця 2018 року.

Загальна вартість проекту становить 4 мільярди гривень, з яких 2,5 мільярда буде спрямовано на встановлення електронних засобів стеження, решту спрямують на будівельні роботи. На облаштування кордону в 2014—2015 роках уже витрачено 160 мільйонів гривень. Кошти надійшли з міжнародної фінансової допомоги, повідомляє Укрінформ. Усе це покликане запобігти проникненню в Україну диверсійних груп російських терористів, а також торгівлі людьми, зброєю і незаконному обігу наркотиків.

Проект зосереджено на електронній системі контролю над кордоном, пояснив Арсеній Яценюк. Вона передбачає можливість ідентифікації порушників усіма засобами і методами: чотири варіанти електронної ідентифікації як на землі, так і з повітря, зокрема із залученням безпілотників.