Українці всього світу нині гуртуються, щоб підтримати у важкі часи прабатьківський край, стверджують у Тернопільському осередку Спілки української молоді в Україні (СУМ). Цю організацію створили 1925 року в Києві, тепер вона діє в десяти країнах. Нині українські СУМівці підтримали почин канадських односпілчан щодо надання допомоги дітям, батьки яких захищають український схід від російської агресії та терористів, сепаратистів. Акцію назвали «Теплом зігріємо серця».

Як зазначила голова Тернопільського осередку СУМ Мар’яна Марець, канадські діти зібрали для українських ровесників одяг, взуття й іграшки. Пакунки вже надішли з міст Гамільтон, Сен-Катеринс та Етобіко. Вантаж доправили до різних областей, де діють місцеві організації СУМ. У Тернополі визначитися з конкретними отримувачами такої допомоги допомогли в облвійськкоматі. Гостинці з-за океану передусім вручали родинам, де є діти-інваліди. Частину доброчинної матеріальної допомоги з Канади СУМівці мають намір розподілити й між сім’ями вимушених переселенців з Донбасу.

Мар’яна Марець вважає, що крім практичного, акція «Теплом зігріємо серця» має й велике моральне значення, адже засвідчує єдність українців світу незалежно від місця їхнього проживання чи віку.