Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та члени Кабінету Міністрів наприкінці тижня багато часу провели в стінах комітетів Верховної Ради, обговорюючи з парламентаріями ухвалення урядових законопроектів, спрямованих на стабілізацію фінансово-економічної ситуації в державі. По завершенні зустрічі з Радою коаліції парламентських фракцій глава уряду пояснив представникам ЗМІ, що головна мета Кабміну — заручитися максимальною підтримкою всіх парламентських фракцій коаліції.

Дискусії з парламентаріями дали змогу вибудувати нову систему стосунків. «Ніколи такого не було, щоби весь склад уряду годинами зустрічався не з керівниками фракцій, а з усіма фракціями, і обговорювали постатейно кожен законопроект і навіть фінансовий план НАК «Нафтогаз України» чи «Укргазвидобування», — зазначив Прем’єр.

Він також розповів, що в ході зустрічей представники фракцій надали дуже конструктивні пропозиції, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Арсеній Яценюк висловив невдоволення тим, що на час спілкування лише два парламентські комітети ухвалили рішення щодо пакета урядових законопроектів. «Ще раз хочу підкреслити: що швидше ми ухвалимо відповідні закони, то швидше зможемо стабілізувати економічну ситуацію, — резюмував він. — Сподіваюся, що в парламентській залі буде так, як повинно бути. Виноситься узгоджений закон і голосується без тривалих дискусій. Тому що закони треба готувати перед парламентською залою, а не під час проходження законопроекту, і не робити з цього політичне шоу. Це має бути технічне, юридичне і правильне політичне рішення всіх парламентських фракцій, які входять до коаліції. Тому єдність коаліції й ефективність роботи — це те, до чого закликаю український парламент».

Згодом Голова Верховної Ради Володимир Гройсман написав на своїй сторінці у Facebook: «Весь тиждень фракції і члени комітетів інтенсивно працювали з урядовцями. Зараз діалог йде краще, ніж це було перед ухваленням самого бюджету. В результаті такої спільної роботи більшість дискусійних питань знято, а низку пропозицій депутатів уряд сприйняв».

Він також підкреслив, що вже зрозуміло: попрацювавши у вихідні, парламентарії будуть готові в понеділок прийти до сесійної зали ВР та віддати голоси за урядові законопроекти. «Так і вирішили. У цій ситуації навіть виграш в один день — хороший сигнал для наших партнерів, що Україна готова рухатися вперед. Сигнал, важливий для позитивного рішення про виділення кредиту МВФ, яке ми очікуємо 11 березня», — резюмував голова ВР.