Етнографічний фестиваль «Сад пісень Сковороди», що вже п’ятий рік поспіль проходить на Харківщині, зібрав рекордну кількість учасників. За підрахунками організаторів, у яскравому і неповторному святі взяли участь  кілька тисяч гостей та жителів області, які люблять Україну.

Родзинкою цьогорічного дійства  стало місце його проведення — Бабаївський ліс, стежками якого  ходив колись  український  філософ, просвітитель, гуманіст, поет і педагог Григорій Сковорода. На великій сцені, встановленій прямо на лісовій галявині, виступили творчі колективи з усієї області, які виконали авторську музику, обробки та інтерпретації народних пісень, продемонстрували нові напрями розвитку сучасного фольклорного музичного мистецтва. Своєю творчістю порадував присутніх на святі любителів мистецтва заслужений артист України, бандурист Тарас Компаніченко.

У Бабаївському лісі пройшли майстер-класи з гончарства, різьблення та лозоплетіння від майстрів декоративно-прикладного мистецтва, які приїхали на етнофестиваль з Полтавської, Сумської, Дніпропетровської та Черкаської областей. Відвідувачі мали змогу придбати сувеніри виробництва українських майстрів і художників, які були представлені на ярмарку, та поласувати польовою кашею і виробами бджільництва.

Коментуючи  широкомасштабну культурну подію, яка  щоосені перетворюється на грандіозне  патріотичне свято  в регіоні, голова Харківської районної державної адміністрації Юрій Шпарага повідомив, що в Бабаївському лісі відкрита «Стежка Сковороди», яка проходить повз Холодне джерело і йде до Чорного озера. Це найулюбленіше місце прогулянок філософа. І тепер  харків’яни та гості першої столиці, можуть краще пізнати ці історичні місця, приїхавши на екскурсію в Бабаї чи відвідавши цей етнографічний фестиваль.  Він сьогодні — необхідний, оскільки  демонструє всю красу, традиції та культуру українського народу, доводить, що дух українців незламний», — резюмував Юрій Шпарага.

Організатори  також  зібрали  кошти на придбання канцтоварів для дітей-переселенців із зони АТО та одяг для вимушених переселенців із Донеччини і Луганщини.