Зустріч із Головнокомандувачем Об’єднаних Збройних Сил НАТО в Європі, Командувачем Збройними силами США в Європі генералом Філіпом Брідлавом провів учора Президент Петро Порошенко.

«Ваш візит до України є знаковим і чітко демонструє, що США та НАТО – разом з нами в цей складний час», – сказав Президент, подякувавши генералу Брідлаву за підтримку та допомогу Україні з боку США.

Глава держави наголосив на тому, що за останні сім місяців Україні вдалося побудувати практично нову армію, яка має сильний дух та високий патріотизм і, що дуже важливо, армія має дуже сильну підтримку українського народу.

НАТО уважно стежить за всім, що відбувається в нашій країні. Фото Миколи ЛAЗAРЕНКA

Петро Порошенко акцентував увагу учасників зустрічі на тому, що українській армії вдалося провести кілька вдалих військових операцій, і зараз вона потребує активізації співпраці з військовими США й НАТО саме в напрямку обміну досвідом та знаннями, вдосконалення вишколу.

Президент подякував США за військову допомогу і наголосив на важливості розвитку двосторонньої співпраці в оборонній сфері, що дасть змогу не лише посилити українську армію, а й головне – врятувати життя українських військових.

Генерал Брідлав подякував Петрові Порошенку за зустріч і висловив захоплення мужністю українських військових та задоволення зростаючим рівнем співпраці між українськими та американськими військовими, повідомляє преc-служба Президента.

Глава держави високо оцінив діяльність Спільного українсько-американського комітету оборони, який впроваджує в нашій країні військову реформу на двосторонній основі, що вже цього року посприяла істотному посиленню військової моці української армії.

Президент наголосив на тому, що зупинити трагедію на Донбасі можливо лише за умови наявності «сильної, професійної, надійної і патріотичної армії». Тоді політичним лідерам нашої країни, дипломатам буде набагато легше знайти можливість врегулювання ситуації.

Генерал Брідлав висловив підтримку українському народові та співчуття сім’ям загиблих українських вояків на Донбасі.

Того самого дня зустріч із генералом Філіпом Брідлавом провів і Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Глава вітчизняного уряду підтвердив готовність української влади створювати всі умови для поглиблення ефективної співпраці між профільними відомствами, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів. Генерал Брідлав високо оцінив українсько-американську співпрацю у військово-технічній сфері.

Арсеній Яценюк і генерал Філіп Брідлав обговорили військово-політичну ситуацію в Україні, проблеми, які виникають на підконтрольних терористам територіях, і перспективи їх розв’язання, зокрема у зимовий період. Під час зустрічі також ішлося про військово-технічну співпрацю та підтримку реалізації реформ в українській оборонній сфері.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»