Голова комітету з питань збройних сил Сенату США Джон Маккейн закликає президента Барака Обаму надати підтримку Україні летальною зброєю.

Про це йдеться у зверненні на офіційному сайті сенатора, передає Еспресо.TV з посиланням на «Радіо Свобода».

«Для президента настав час, щоб продемонструвати дух рішучості, надавши Україні допомогу летальною зброєю, якої вона потребує для захисту. Недотримання цієї вимоги буде чіткою ознакою слабкості не тільки для Путіна, але і для потенційних агресорів у всьому світі», – стверджує сенатор у зверненні.

На думку Маккейна, «санкції і низькі ціни на нафту зашкодили російській економіці, але не змогли приборкати агресію Володимира Путіна в Україні».

У своїй заяві сенатор Маккейн нагадав, що за час збройного протистояння на сході України загинули майже п’ять тисяч людей. Він також згадав слова президента України Петра Порошенка, який твердить, що в Україні нині перебуває дев’ять тисяч російських військових і що Москва далі надсилає на Донбас танки, важку артилерію і бронетехніку.

Нагадаємо, вчора секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що постійне збільшення чисельності проросійських сепаратистів вздовж лінії зіткнення дає підстави прогнозувати в найближчий час масований наступ з боку російсько-терористичних військ.