Віце-президент США Джо Байден має намір виставити свою кандидатуру на майбутніх президентських виборах у 2016 році, пише газета The New York Times.

Представники Байдена активно вступають у контакти з тими великими політиками та спонсорами Демократичної партії США, хто не висловлює абсолютної підтримки екс-держсекретареві США Гіларі Клінтон.

За даними видання, 72-річний Джо Байден вперше оголосив про бажання балотуватися у вузькому колі членів сім'ї, близьких друзів і спонсорів, які зібралися в його резиденції. Проте агентство Associated Press зазначає з посиланням на джерела, близькі до віце-президента, що він поки не прийняв рішення про участь у президентських виборах-2016, а планує визначитися щодо цього не раніше початку вересня.

Як передбачається, Байден може виступити проти Гіларі Клінтон на майбутніх праймеріз - первинних виборах кандидатів на пост президента США від Демократичної партії у штатах Айова і Нью-Гемпшир в лютому наступного року.

Колишня перша леді і екс-держсекретар США Гіларі Клінтон оголосила про вступ до президентських перегонів у квітні 2015 року. Згідно з опитуваннями, на той час вона мала найкращий рейтинг серед демократів. У липні спецслужби і Держдепартамент звинуватили її у витоку секретної інформації через особисту електронну пошту.

В оточенні Клінтон вирішили утриматися від коментарів щодо повідомлень про можливе включення Байдена в передвиборні перегони.

«Ми не збираємося давати жодних коментарів щодо планів Байдена, за винятком лише того, що цей хлопець мені подобається», - заявив директор з комунікацій команди Клінтон Дженніфер Палмер.

ZAXID.NET