Учора Верховна Рада у закритому режимі ухвалила президентські законопроекти про надання особливого статусу Донбасу та про амністію на сході. За закон про особливий статус для Донбасу проголосували 277 народних обранців, а про амністію — 287, повідомляє УНІАН.

Згідно із законом про особливий статус для Донбасу, особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, до яких належать райони, міста, селища, села, розташовані станом на день набрання чинності цим Законом у межах проведення АТО, пропонується запровадити терміном на три роки, а також провести місцеві вибори у цих регіонах 7 грудня. Законом гарантується вільне використання російської та інших мов на території. Щоправда, фінансування територій відбуватиметься за рахунок державного бюджету.

Закон про амністію учасників подій на сході передбачає недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей, які добровільно склали зброю. Під амністію не підпадають ті, хто скоїв тяжкі злочини на території України.