У Міністерстві внутрішніх справ України підтвердили, що тіло одного з двох загиблих, виявлених в річці Торець, належить депутатові Горлівської міськради від партії «Батьківщина» Володимирові Рибаку. Іншого закатованого чоловіка поки що не ідентифікували.

«На тілах виявлено численні сліди тортур, — розповів радник міністра внутрішніх справ Станіслав Речинський. — Вельми характерним був і спосіб вбивства. За свідченнями експертів, цей почерк властивий для російських спецпідрозділів і промілітарних організацій на кшталт козацтва».

Причина смерті обох загиблих — комбіновані травми тіла в результаті тортур з подальшим утопленням ще живих людей, які на той момент були без свідомості. Як повідомили в МВС, згідно з наявними у слідства даними, до тортур і вбивства цих людей причетні представники сепаратистського угруповання, які захопили будівлі СБУ в місті Слов’янську.

Заяву про викрадення депутата зареєстрував 17 квітня 2014 року слідчий відділ міського управління МВС України м. Горлівка та її внесено до ЄРДР за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України «незаконне позбавлення волі або викрадення людини».

За словами свідка, який подав заяву, 17 квітня невідомі викрали депутата Горлівської міської ради близько 18:00 на проспекті Перемоги в місті Горлівка Донецької області. Очевидець повідомив, що депутата силоміць посадили в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку четверо чоловіків у камуфляжній формі і в масках-балаклавах чорного кольору. З моменту викрадення мобільний телефон депутата був відімкнений.

Встановлено, що 17 квітня о 14:00 Володимир Рибак брав активну участь у мітингу «За єдину Україну» перед будівлею Горлівської міської ради. Після мітингу депутат попрямував до будівлі міськради для зустрічі з міським головою. Увійти в будівлю йому перешкодили прихильники «Донецької республіки», з якими в нього виникла суперечка.

У ході розшукових заходів в Інтернеті виявлено відеозапис подій, які відбувалися 17 квітня 2014-го перед будівлею Горлівської міської ради до моменту його викрадення. Цей відеозапис підтверджує слова свідка.