Чотирисерійний фільм про одну з найвизначніших сторінок новітньої історії – руйнування Берлінської стіни. Протягом 28 років ця камінно-бетонна споруда завдовжки у 155 км була наочним втіленням «залізної завіси». Її падіння стало символічним закінченням «холодної війни» між двома наддержавами – СРСР та США, а ще об’єднанням Східної і Західної Німеччини. Німецький народ нарешті домігся своєї єдності в оновленій демократичній країні. Хронологію тих подій у фільмі відтворюють їхні учасники і очевидці. Про це повідомила прес-служба Першого.

У ці вихідній на Першому Національному дивіться перші дві частини документального серіалу «Прорив у невідоме».

«Травень 1989-го». Тоді під впливом радянської перебудови Угорщина знищила укріплення на кордоні зі своїм західним сусідом Австрією. Керівництво НДР не збиралося брати собі це за приклад. Однак невдовзі втратило контроль над ситуацією, що почала стрімко розвиватись. Тисячі громадян Східної Німеччини приїздили в інші східноєвропейські країни з надією потрапити звідти до Західної Німеччини.

«Жовтень 1989-го». Після того, як угорська влада оголосила про повне відкриття кордонів, Берлінська стіна втратила свій зміст: протягом трьох днів з НДР через територію Угорщини виїхало 15 тисяч громадян. В країні почались масові демонстрації з вимогою дотримання громадянських прав і свобод.

Реальні факти, ексклюзивні архівні відеоматеріали, свідчення учасників подій – у документальному серіалі «Прорив у невідоме», створеному німецьким телеканалом MDR у 2014 році.

Падіння Берлінської стіни очима очевидців. Дивіться перші дві частини цього 4-серійного фільму в суботу та неділю, 1 і 2 листопада, о 13:30 тільки на Першому Національному!