Президент Петро Порошенко провів зустріч з делегацією Конгресу США на чолі з конгресменом Пітером Роскамом, яка перебуває в Україні. Глава держави висловив вдячність Сполученим Штатам Америки за постійну підтримку України в її боротьбі за територіальну цілісність і суверенітет, відзначивши важливу роль США у забезпеченні глобальної безпеки у світі, а також у процесі мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Президент також поінформував американських конгресменів: поточна обстановка на Донбасі залишається напруженою і потребує значних зусиль для унеможливлення подальшої агресії проти України.

Під час обговорення відносин між країнами сторони акцентували увагу на важливості поглиблення співпраці у військовій та військово-технічній сферах для модернізації українських Збройних сил, а також використання українського потенціалу в аерокосмічній галузі.

«Зараз ми маємо високий рівень довіри між Україною та США. Саме тому я вважаю критично важливим збільшити нашу військову взаємодію. Сьогодні для цього є усі підстави», — цитує слова Президента його прес-служба. Це важливо не лише тому, що така співпраця захищає свободу і демократію в Європі, а ще й дає унікальний досвід протидії «гібридній» війні. Глава держави наголосив і на зусиллях задля підвищення ефективності української армії.

Глава делегації конгресмен Пітер Роскам зазначив, що США разом зі своїми партнерами і союзниками нині постали перед серйозним викликом протидії авторитаризму у світі. «Саме тому підтримка України є одним із пріоритетів у зовнішній політиці Сполучених Штатів», — наголосив він. Обговорили й прогрес у впровадженні системних реформ в Україні. Американська делегація відзначила відчутні позитивні зміни якості державного управління, відкритості й демократичності політичного процесу, реформи української армії та системи правоохоронних органів.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»