Національна Гвардія України закупить 90 нових бронеавтомобілів Богдан Барс. Їх випускатимуть у Черкасах.

Також броньовик Барс візьме участь в тендері Міністерства оборони України щодо закупівлі легких багатоцільових бронеавтомобілів, який повинен відбудуться у лютому 2015 року.

БТР Богдан Барс вперше був показаний в грудні 2014 року. Згідно представленої інформації його комплектують турбодизелем потужністю 160 к.с. з витратою палива всього 15 л на 100 км, що дозволяє йому проїхати на одній заправці близько 600 км. Авто розвиває швидкість пересічною місцевістю до 100 км/год - так БТР Барс охарактеризувала прес-служба Богдан Моторс. Цей бронеавтомобіль, може бути використаний як санітарний та патрульний.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Богдан Барс отримав імпортне повнопривідне шасі, дизельний двигун, і бронекорпус власної конструкції заводу «Богдан», що забезпечує захист від боєприпасів калібру 5,45 мм і 7,62 мм. Запас ходу на одній заправці - 600 км. Богдан Барс призначений для перевезення 6-8 чоловік у повному обмундируванні. У базовому виконанні Барс вже укомплектований кондиціонером, додатковим опалювачем Webasto, камерою заднього виду і кругового огляду, а також GPS-навігатором. Проектна вартість Богдан Барс на кінець 2014 року – майже один мільйон гривень. Він став найбільш доступним бронеавтомобілем на ринку.

Gazeta.ua