Новим керівником Державного агентства з управління зоною відчуження став Юрій Антипов, інженер-пожежник з великим досвідом роботи у ДСНС, ліквідатор аварії на ЧАЕС.

Представляючи посадовця журналістам, міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко заявив, що одним із першочергових завдань для нього є домогтися повернення у бюджет відомства 137 мільйонів гривень, які таємниче зникли у надрах Держказначейства наприкінці 2014-го. Через це люди, які працюють у зоні, досі не отримали заробітної платні та інших виплат за кінець минулого року. Хоч Мінфін, за словами Ігоря Шевченка, максимально сприяє пошукам. Також міністр уточнив, що раніше анонсоване створення Чорнобильського біосферного заповідника не означає скасування особливого режиму зони відчуження, не передбачає ні масового відвідування цієї території туристами, ні активного відновлення там господарської діяльності: «Насамперед заповідник буде створено для активізації наукової роботи».

Відповідаючи на запитання «УК» щодо доцільності й надалі називати зоною волюнтаристськи окреслене 30-кілометрове коло з ЧАЕС у його центрі, міністр заявив, що він свідомий того, що радіація у 1986 році розсіювалася нерівномірно і що основу зонування майбутнього заповідника визначатимуть докладні карти радіаційного забруднення.

Сама ЧАЕС та прилеглі території до складу біосферного заповідника не входитимуть.