Чеська політична партія ТОР09 вимагає виключити Росію з Ради Європи. Про це заявили її лідери сьогодні на прес-конференції у Празі.

«Те, що діється в Україні, це війна. А потуга, яка веде в Європі війну, не має що робити в Раді Європи», – заявив голова партії, колишній міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберґ.

Член партії ТОР09, депутат парламенту Чехії Ґабріела Пецкова, заявляє, що, посилаючись на останні події в Україні, буде намагатись, щоб ініціативу ТОР09 підтримала Парламентська асамблея Ради Європи і розглянула питання про виключення Росії з Ради Європи.

 «Я переконана, що з огляду на ескалацію проблеми в Україні Рада Європи мала б зважити виключення Росії з Ради Європи», – наголосила Ґабріела Пецкова.

Рада Європи вже розглядала питання про позбавлення Росії права голосування з тим, щоб все ж зберегти діалог з Росією, однак це, на думку Ґабріели Пецкової, не дало результатів. Саме тому зараз настав час «рішучішого ставлення до Російської Федерації», вважає чеський політик.

ТОР09 – найпопулярніша проправа опозиційна політична партія. Її очолює  відомий чеський політик Карел Шварценберг, який також підтримує застосування щодо Росії  нових, більш рішучих акцій.

Радіо Свобода