В Україну прибули десантники 173 бригади, які будуть проводити навчання українських військових, повідомляє посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Про це він написав у п'ятницю вранці в своєму Twitter.

У березні в Міноборони США повідомили, що для навчання шести рот Нацгвардії України з акцентом на забезпечення внутрішньої безпеки і оборони України відомство планує відправити близько 290 військовослужбовців США, зокрема, десантників з 173-ї повітряно-десантної бригади «Sky Soldiers» («Небесні солдати»), що базується в місті Віченца, Італія.

Планується, що навчання буде проводитися в Західній Україні у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки в Яворові, недалеко від кордону з Польщею.

«290 американських десантників висадяться 20 квітня у Львівській області на Яворівському полігоні. Саме тут, згідно домовленостей з Держдепартаментом США, пройдуть тривалі спільні навчання-тренінги 173-ї повітряно-десантної бригади армії США і бойових підрозділів Нацгвардії.

Тренінги будуть проходити за участю 900 бійців Нацгвардії. Три потоки по 300 нацгвардійців. Три потоки по 8 тижнів. Потім спільні навчання», – повідомляв раніше глава МВС України Арсен Аваков.

«Дзеркало тижня»