ПАТ «Київенерго» планує до кінця року замінити у Деснянському районі більше 10 тис. старих лічильників на нові зонні прилади обліку, які будуть інтегровані у систему комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ).

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Київенерго».

«Відповідно до інвестиційної програми на 2015 рік, Київенерго замінить жителям Лісового масиву (Деснянський район) понад десяти тисяч старих лічильників електроенергії на нові зонні прилади обліку, які будуть інтегровані в систему комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ)», — йдеться у повідомленні.

Як зазначають у компанії, нові прилади обліку дадуть змогу власникам нових двозонних лічильників з 1 квітня 2015 року отримувати знижку у 50% при оплаті за електроенергію, спожиту у нічний час доби (з 23:00 до 07:00). А знижка для власників тризонних лічильників на електроенергію, спожиту вночі, становить 60%.

Крім того повідомляється, що нові зонні лічильники, підключені до системи АСКОЕ, дозволятимуть дистанційно збирати показники спожитої електроенергії.

У 2014 році киянам було встановлено понад 21 тисячі багатозонних приладів обліку, котрі були підключені до АСКОЕ. Зокрема, на Виноградарі було встановлено 9444 лічильників, на Теремках — 6556 лічильників, на Троєщині — 5442 приладів.

Ділова Україна