Американський правозахист готовий надати всебічне сприяння нашій державі в боротьбі з російською пропагандою, що підриває інформаційний простір нашої країни протягом 23 років становлення Української держави. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Олександр Сич за підсумками робочої зустрічі з делегацією американської правозахисної організації «Об’єднання комітетів на захист євреїв колишнього Радянського Союзу». Урядовець високо оцінив зусилля громадянського суспільства США з інформування світової громадськості про перебіг подій у нашій країні й подякував американському народові та державі за моральну й матеріальну підтримку, яку Україна одержувала та продовжує одержувати в один із найскладніших періодів свого державотворення.

«Друзі перевіряються в біді. Росія цілеспрямовано нищила нашу армію, безпеку, інформаційний простір і завдала удару в той момент, коли українська держава була обеззброєна, — цитує слова Олександра Сича прес-служба віце-прем’єр-міністра. — Ваша допомога особливо цінна в умовах фізичної та пропагандистської війни Росії, коли ми змушені «з коліс» розбудовувати військо, посилювати захист і безпеку інформаційного простору, коли путінський режим панічно боїться зародження революційних настроїв у російському суспільстві, тому за будь-яку ціну прагне знівелювати ту благородну мету, яку ніс український Майдан».

У ході зустрічі сторони обговорили механізми забезпечення міжетнічної толерантності, налагодження тісної взаємодії між правозахисними організаціями України та США в сфері збереження національної пам’яті та нейтралізації інформаційних загроз для українського народу з боку агресора. «Одним з ефективних механізмів такої співпраці може стати Рада міжнаціональної злагоди при Кабінеті Міністрів, яка забезпечує вплив українського громадянського суспільства на формування державної політики в цій царині», — конкретизував Олександр Сич.

У свою чергу американські правозахисники запевнили віце-прем’єр-міністра в готовності й надалі допомагати українському народові у побудові демократичних засад розвитку держави, дотриманні прав людини, миру та стабільності.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»