Дорогі співвітчизники!

У День головного свята нашої країни поздоровляю і низько вклоняюсь усім, хто вкладає в Україну свою працю та інтелект, хто боронить і захищає її від ворога, хто примножує її багатства і славу.

Глибока шана тим, хто зустрічає свято на передовій, – український народ пишається вашою сміливістю, самопожертвою і патріотизмом.

У день національного свята ми звертаємося до пам’яті поколінь українців, які пройшли цією землею перед нами, які боролися, творили і наближали нашу Незалежність. Ми порівнюємо себе з ними і прагнемо бути гідними їх. Ми стаємо розумнішими, сильнішими, сміливішими. Ніколи ще за роки нашої державності ми не піддавалися таким випробуванням. І ніколи ще ми не були такими згуртованими і впевненими у своїх силах. Ніколи ще нас не намагалися так дискредитувати. І ніколи ще ми не відчували таку симпатію народів світу.

Український народ переміг диктатуру, яка здавалася нездоланною. Він, безсумнівно, здолає не лише агресора та його поплічників, а й корупцію, некомпетентність, нехлюйство.

У нас все вийде. Тому, що ми – народ. Тому, що ми у себе повірили.

Ми йдемо важким шляхом, але у правильному напрямку. І обов’язково утвердимося у тій частині світу, де людина наділена правом тільки тому, що є людиною, де гідність і свобода особистості — реальна цінність, найбільш пошанована суспільством.

Вічна пам'ять нашим воїнам, які полягли за свободу нашої країни!

Слава нашим героям!

Слава Україні!

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк