Сучасна людина почувається комфортно вдома, на роботі, в громадських місцях лише тоді, коли з крана тече гаряча вода навіть влітку. На жаль, про цей комфорт багато українців можуть лише мріяти, бо за спекотливої погоди гарячі крани в їхніх помешканнях пересихають на кілька тижнів, а то й місяців. Бо тепловики саме у літній період розпочинають заміну поіржавілих не від часу, а від низької якості труб мереж гарячого водопостачання та центрального опалення. 55% населення (або понад 10 мільйонів сімей), яке за даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України та Академії будівництва України користується централізованою системою теплопостачання, потерпає тоді від спеки, бруду та дискомфорту.

Можна допомогти співвітчизникам повернутися до цивілізованого життя?

— Можна! — стверджує кавалер ордена «Знак Пошани», заслужений працівник сфери послуг України, почесний академік Інженерно-будівельної академії, директор виробничого кооперативу «Сантехмонтаж» Ізраїль Цирульніков. — Ми робимо це впродовж уже 43 років, випускаючи емальовані, попередньо ізольовані та емальовано-ізольовані труби. Там, де вони прокладені (а це східні та південні регіони України), у населення немає проблем із централізованою системою теплопостачання та гарячою водою. Бо наші труби служать не менш як 50 років. За весь час роботи ми не отримали жодної рекламації.

Аварійні мережі

Теплові мережі вважаються однією з найпроблемніших ділянок централізованого теплопостачання. В Україні близько 70% трубопроводів потребують заміни. На них фіксуються великі втрати теплової енергії (до 30% від виробленої, що втричі перевищує аналогічний показник країн Західної Європи) і часті аварії. На ліквідацію останніх витрачаються чималі кошти, але це не гарантує подальшу безпечну експлуатацію мереж.

— Таке марнотратство наштовхнуло керівництво міста і нас на думку використати розробку захисту внутрішньої поверхні сталевих труб Державного трубного інституту від усіх видів корозії, — веде далі розповідь Ізраїль Матвійович. — Ми спочатку ввели в експлуатацію установку з емалювання труб діаметром 25—219 міліметрів та всіх фасонних частин до них, а потім (щоб захистити труби від корозії) — запустили спеціальний цех, де проводимо зовнішню теплоізоляцію як емальованих, так і чорних, пластикових та інших видів труб із жорстким пінополіуретаном у гідрозахисній оболонці: поліетиленову або металеву оцинковану «спіро».

До речі, як зазначає фахівець, пінополіуретанова теплоізоляція має високі теплофізичні властивості. Вона довговічна, морозостійка, механічно міцна та екологічно безпечна. В Україні таку продукцію випускають ще на двох підприємствах — у Києві та Львові. Але продукція «Сантехмонтаж» відрізняється від київської та львівської тим, що вона значно дешевша. Бо труби, за словами Ізраїля Цирульнікова, закуповуються на підприємствах Дніпропетровщини, що майже звело до нуля транспортні затрати.

В Ізраїля Цирульнікова багато ідей та планів на майбутнє. Через те «Сантехмонтаж» сьогодні затребуваний

Труба в трубі

Для багаторазового скорочення теплових втрат при виготовленні попередньо ізольованих труб на підприємстві застосовують метод виробництва ізоляції «труба в трубі». Для цього водоносну трубу затягують спеціальним обладнанням в оболонку, що має форму круглої труби більшого діаметру — так звану «теплу сорочку» з поліетилену чи металевої, оцинкованої «спіро» із застосуванням спеціальних центратів. Після офланцювання обох цих труб у них (на спеціальному стенді) вприскується під великим тиском у міжтрубний простір пінополіуретан. Окрім того, на підприємстві є установка для поверхневого емалювання труб, які використовуються на ТЕС, де спалюють вугілля з підвищеним вмістом сірки. Торік у ВК «Сантехмонтаж» опанували випуск попередньо ізольованих труб діаметром 406/530 міліметрів для підводних нафтопроводів з п’яти «супутниками» для резистивного кабелю, що гріється. Таку продукцію в Україні ще ніхто не виробляє.

— Спільно з кафедрою Придніпровської академії будівництва ми провели дослідження коефіцієнта тертя рідин в емальованих трубах, — у директора ВК «Сантехмонтаж» загораються очі. — Виявляється, при заміні чорних труб на емальовані того ж діаметру в мережу «вноситься»  20-відсотковий запас труби за пропускними властивостями. Іншими словами, застосування емальованих труб дозволяє на один діаметр знизити переріз трубопроводів, що в свою чергу знижує металоємність та вартість самих трубопроводів. Якщо ж врахувати, що емалеве покриття «не утримує» на своїй поверхні часточки мікроорганізмів та мінеральних солей і робить переріз труб незмінним, то в такій мережі теплоносій протягом усього терміну експлуатації труб забезпечує постійне навантаження на насосну групу. Останнє дає змогу економити електроенергію. До речі, проектували, впроваджували у виробництво як технології емалювання, так і технології теплогідроізоляції труб вчені Трубного інституту. Це — колишній його директор Віктор Сергєєв та колишній начальник відділу захисту покриттів Володимир Агапов. Знаннями цих людей ми користуємося і досі. 

Йде відвантаження продукції для замовників Донецької області. Мирне життя повертається на Донбас

Потрібна підтримка

Здавалося б, за таких обставин продукцію підприємства тепловики повинні відривати з руками. Але ВК «Сантехмонтаж» не жирує: замовлень у нього порівняно поменшало, ніж було торік. На це є об’єктивні причини: на сході України тривають воєнні дії, а Крим на певний час «відійшов» від нашої держави. Але попри це на підприємство постійно телефонують представники комунальних служб Алушти, Севастополя, Сімферополя, просячи, як і раніше, дніпропетровські чудо-труби. Разом із тим вистачає, на жаль, і суб’єктивних причин.

— Прикро читати в українських ЗМІ, що труби для заміни тепломереж керівники деяких великих міст закуповують за кордоном, — зітхає Ізраїль Матвійович, — ще й за великі гроші. Наша продукція (маю на увазі також колег-виробників з Києва та Львова) — набагато краща та ефективніша. Попри економічні негаразди та проблеми ми намагаємося триматися на плаву. Але підтримка держави нам дуже знадобилася б. Щомісяця, наприклад, електроенергія в Україні дорожчає в середньому на 6 копійок кіловат-година. А нам, щоб «відемалювати» один метр труби, потрібно витратити (залежно від діаметру виробу) від 5 до 15 кіловат. Звісно, це призводить до здорожчання продукції. Якщо підемо на такий крок — втратимо традиційних замовників. Тому ми намагаємося робити все, щоби наша продукція була конкурентоздатною не лише за якістю, а й за ціною. Останнє гарантуватиме постійне завантаження роботою цехів і отримання прибутку врешті-решт.

І керівник підприємства розповів про портфель замовлень на нинішній рік: щоб укласти угоду з клієнтом, «Сантехмонтаж» повинен розрахувати всі деталі.

— Між заявкою замовника на виготовлення продукції, її погодженням та оплатою минає не один день, а то й не один тиждень, — ділиться керівник. — За цей період вартість електроенергії, тонни труб, пінополіуретану та інших комплектуючих встигає подорожчати не на гривну, а на сотні, тисячі. Ось конкретний приклад. У день замовлення труб від нашого постійного постачальника ТОВ «Інтерпайп Україна» ми дізналися, що труба діаметром 273 міліметри подорожчала на 800 гривень на одній тонні. Це змусило нас знизити «нижче плінтуса» свою рентабельність, щоб не втратити замовника, з яким ми співпрацюємо впродовж десятків років, підприємство мало роботу, а колектив — заробітну плату.

До речі, лише високий професіоналізм, багатий досвід роботи, інноваційні проекти дозволяють керівництву підприємства тримати ситуацію під контролем. Робітники заводу офіційно та регулярно отримують зарплату, середній розмір якої становить 4000 гривень.

Підприємство, яке вважається великим платником податків на Дніпропетровщині, вчасно і в повному обсязі сплачує податки та інші обов’язкові платежі. Окрім того, ВК «Сантехмонтаж» виступає в ролі власного інвестора, вкладаючи у виробництво не менш як мільйон гривень на рік. Завдяки цьому були закуплені та введені в експлуатацію нова екструзійна лінія з виготовлення поліетиленових труб-оболонок діаметром 90—560 міліметрів, четверта заливочна машина, чотири стрічкопильних верстати, другий козловий кран та майданчик складування та відвантаження готової продукції. Також підприємство отримало сертифікат на «Систему управління якістю» ISO 9001:2009 і всю його продукцію сертифіковано в системі УкрСЕПРО. 

Олександр КРЮЧКОВ,
«Урядовий кур’єр» 
(фото автора)