Український футбол спіткала ще одна трагічна новина. На полі стадіону імені Віктора Баннікова під час ранкового тренування команди київських ветеранів зупинилося серце Андрія Баля. Більшу частину кар’єри вихованець львівського футболу провів у київському «Динамо», кольори якого захищав упродовж десяти років.

Моторний і технічний гравець середини поля біло-блакитних чотири рази вигравав чемпіонат країни, Кубок кубків УЄФА. У складі збірної СРСР виступав на світовій першості-1982 в Іспанії, ставав чемпіоном світу та Європи серед юніорів. Останнім часом Андрій Баль працював у динамівському клубі — спершу асистентом головного тренера, потім селекціонером.

16 лютого Андрію Балю мало б виповнитися 57 років.

З матчів третього туру Прем’єр-ліги варто виокремити розгром, який вчинили львів’янам футболісти «Дніпра». Мирон Маркевич укотре вдався до численних змін у стартовому складі, які зрештою допомогли досягти не тільки потрібного результату, а й продемонструвати гостроатакуючу та привабливу гру.

Перемозі з великим рахунком передувала важлива подія в стані віце-чемпіона країни. Півзахисник Руслан Ротань підписав з «Дніпром» новий контракт і був заявлений для участі в чемпіонаті України.

Угода футболіста з клубом розрахована на три роки, її укладено за схемою 2+1. Нагадаю, що багаторічний капітан команди влітку залишив рідне місто, відмовившись підписувати новий контракт через невиплату клубом преміальних за минулий сезон.

Крім Ротаня та хорватського легіонера Стрініча з перших хвилин вийшов на поле дебютант — 18-річний захисник Валерій Лучкевич. У другому таймі компанію йому склав ще один молодий вихованець дніпропетровського футболу Євген Шахов. Саме йому і судилося стати головним героєм першої зустрічі нинішнього сезону на «Дніпро-Арені». Креативний півзахисник відзначився дублем і гольовою передачею на Ніколу Калініча.

Упродовж 35 хвилин другої половини зустрічі господарі поля забили у ворота львів’ян чотири м’ячі — один кращий за іншого. Зрозуміло, що Мирон Маркевич під час післяматчевої прес-конференції на відміну від двох попередніх ігор у Лізі чемпіонів мав вигляд людини, цілком задоволеної життям.

Непросто здобули чергові три очки чемпіони країни. Вже на початку матчу проти «Металіста» гірники залишилися в меншості: з поля за фол останньої надії вилучили центрального захисника Івана Ордеця. Нагадаю, що Кучер, який отримав червону картку в Полтаві, пропускав гру через дискваліфікацію. Перекроювати склад Луческу довелося, замінивши Гладкого на Кривцова.

Граючи в меншості, помаранчево-чорні зуміли вирвати важку перемогу. Єдиний м’яч красивим дальнім із-за меж карного майданчика забив центральний захисник гірників та збірної країни Ярослав Ракицький.

ТАБЛО «УК»

Чемпіонат України, 3 тур

Говерла — Ворскла — 0:0

Металург Д — Металург З — 1:1

Голи: Александре (30) — Каплієнко (52)

Динамо — Олімпік — 0:0

Шахтар — Металіст — 1:0

Гол: Ракицький, 52

Дніпро — Карпати — 4:0 

Голи: Гама, 47, Шахов, 65,75, Калініч, 83

Матчі Чорноморець — Волинь, Зоря — Іллічівець відбулися вчора.

Лідери: Шахтар, Дніпро — по 9 очок, Динамо — 7.

Бомбардири:      

Олексій Гай (Чорноморець) — 3 м’ячі    

Євген Шахов (Дніпро) — 3    

Максим Шацьких (Говерла) — 2

Віталій Балашов (Чорноморець) — 2 

Олександр Гладкий (Шахтар) — 2