На старті чемпіонату «Шахтар» мав вигляд напрочуд упевнений. Попри те, що чинний чемпіон країни всі свої матчі змушений проводити на чужих полях, гірники здобули шість перемог поспіль. Наприкінці вересня в Олександра Кучера та його партнерів був спад. Лідер Прем’єр-ліги поступився грозі авторитетів луганській «Зорі», потім на останніх хвилинах випустив із рук цілком комфортну перевагу в два забитих м’ячі проти португальського «Порту». 

Провину за першу «осічку» в чемпіонаті Мірча Луческу взяв на себе. Втрачену перемогу в чемпіонській лізі проти «Порту»  наставник списав на гарячковість та нестриманість бразильських легіонерів, які наприкінці зустрічі вдалися до авантюрного футболу.

Антигерой, за версією тренерського штабу «Шахтаря», знайшовся і після фінального свистка центрального поєдинку першого кола проти київських динамівців. Ним став львів’янин Юрій Можаровський. У драматичному поєдинку, де гравці обох команд не прибирали ноги під час жорстких зіткнень, арбітр ФІФА показав чотири жовті картки господарям поля — Кравцеві, Сидорчукові, Драговичу і Ярмоленкові.  У складі гостей суддя попередив за гру Ілсіньо і Адріано, Степаненка і Тейшейру. Жовту картку побачив перед собою і капітан гірників Даріо Срна. А для В’ячеслава Шевчука порушення правил проти Ярмоленка обернулося вилученням з поля.

— Останні п’ять сезонів поспіль ми перемагали в чемпіонаті тому, що були найсильніші, —  заявив в інтерв’ю журналістам Мірча Луческу, який вперше за десять років перебування біля керма «Шахтаря» дав коментар російською мовою. — А «Динамо» постійно скаржилося на арбітраж. Сьогодні мені було соромно за те, що відбувалося на полі. Коли після вилучення з поля Шевчука наша команда залишилася вдесятьох, ми мали кращий вигляд. Не хочу говорити про те, що сьогодні зробив арбітр.

Свою точку зору висловив і наставник біло-блакитних.

— Суддя роздавав жовті картки футболістам справедливо, — впевнений Сергій Ребров. — Адже гравці «Шахтаря» справді грали грубо. Вважаю, що ми переграли гірників  за рахунок бажання самих хлопців.

Футболісти «Зорі» на домашньому стадіоні в Запоріжжі здобули вольову перемогу над «Говерлою». На 26-й хвилині поєдинку Максим Шацьких точним ударом зі штрафного відкрив рахунок у цій зустрічі. Тепер на рахунку форварда, який провів найкращі роки в  київському«Динамо», 124 точних удари. Це абсолютний рекорд національних першостей. Донедавна Максим із показником 123 забитих м’ячі ділив першу позицію з нинішнім головним тренером киян Сергієм Ребровим.

ТАБЛО «УК»

Чемпіонат України, 8 тур

Волинь — Ворскла — 2:2
Голи: Бікфалві (54, пен.), Маріотто (86, пен.) — Турсунов (78), Дедечко (88)

Олімпік — Карпати — 1:0
Гол: Дорошенко (65)

Зоря — Говерла — 2:1
Голи: Малишев (56), Любенович (76) — Шацьких (26)

Чорноморець — Металург Д — 2:2
Голи: Гай (17, пен.), Фомін (87) — Макрідіс (44), Морозюк (52)

Іллічівець — Дніпро — 0:1
Гол: Селезньов (40)

Металіст — Металург З — 2:1
Голи: Шав’єр (90), Юссуф (90+2) — Платон (79)

Динамо — Шахтар — 1:0 
Гол: Віда (70)

Лідери: Дніпро — 22 очки,   

Динамо — 20, Шахтар — 18.