Колеги по університету насамперед відзначають її ерудованість, наполегливий характер, уміння спілкуватися. Вся в русі, ніби в польоті, Тамара Миколаївна встигає скрізь: захистити докторську, написати сотні наукових праць, взяти участь у численних міжнародних проектах та наукових конференціях, народити трьох дітей… Динаміка, прагнення високого результату у всьому, за що б не взялася, — нормальний, природний стан Тамари Качали, яку нещодавно призначили ректором Черкаського державного технологічного університету. У колективі давно відчули у ній оту жагу удосконалення, реформування, без якої неможливий жоден прогрес. А ще — вміння переконати, організувати, запалити ідеєю.

Порадитися з ректором Тамарою Качалою, подискутувати навколо того чи іншого проекту стало нормою життя ЧДТУ. Фото з архіву університету

Критика — рушій прогресу

У кожному колективі, особливо освітянському, обов’язково знайдуться критики, песимісти, прихильники традиційних методів роботи.

— А так і повинно бути, — каже ректор. — Це просто чудово. Критики я не боюся, сама вмію розібрати чиюсь роботу до детальок, аби зрозуміти, в чому автор успішний, а на яких аспектах йому не завадило б зосередити увагу.

Засновник і керівник наукової школи «Регіональні особливості соціально-економічного розвитку України», Тамара Качала, ще бувши проректором з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків, організувала під «своїм крилом» цілий осередок обдарованих дослідників, який допомагає обласній владі зосередити увагу на головних проблемах економіки регіону. Здобутки науковців університету враховують під час розроблення програм соціально-економічного розвитку регіону, енергозбереження і впровадження інноваційних технологій. Нині на рівні обласної влади тривають перемовини про створення колективного Центру експлуатації устаткування, що дасть змогу ефективніше проводити науково-дослідну роботу. Йдеться про організацію спільної Агенції регіонального розвитку, разом з обласною радою планують впровадити програму для обдарованих дітей тощо.

Під керівництвом Тамари Качали дев’ять науковців захистили кандидатські дисертації, а п’ятеро здобули вчений ступінь доктора економічних наук. До неї йдуть із пропозиціями щодо поліпшення навчального процесу, звертаються як із науковими проблемами, так і з організаційними.

— Навпаки, — продовжує думку Тамара Миколаївна, — я починаю непокоїтися, якщо критики немає. Адже людині властиво помилятися, щось недооцінювати, а разом — ми сила.

Внаслідок вивчення думок усіх небайдужих — студентів, викладачів, співробітників — і викристалізувалися стратегічні напрями розвитку університету. Реалії сьогодення вимагають переорієнтуватися на європейський рівень освіти. У реалізації нової стратегії розвитку закладу одна з головних складових — кадрова. Тобто розвиток науково-педагогічного потенціалу та ефективна кадрова політика, орієнтована на компетентність та маркетингові засади, формування європейської корпоративної культури уже в найближчому майбутньому, переконана ректор, дадуть вагомий результат.

Багато в цьому плані дає спілкування з європейськими партнерами. Нині університет входить до різних мереж трансфер-технологій. Як керівник від української сторони міжнародної програми Темпус-Тасіс «Розвиток підприємницьких структур в українських університетах», Тамара Миколаївна сприяла зміцненню зв’язків навчальних закладів із практикою підприємницької діяльності. Наслідком стало започаткування на базі ЧДТУ техноінкубатора — структури для просування інновацій, створення при університеті малих підприємств і забезпечення студентів новими робочими місцями. Бізнес-інкубатор надає ще й консалтингові послуги, адже часто студентам бракує юридичних, маркетингових знань, навичок бізнес-планування.

— Бізнес сьогодні сам іде до нас, — каже керівник закладу. — Знаходимо спільні точки дотику. Оскільки держава нині не в змозі на повну силу фінансувати освіту, а ми не можемо сидіти й чекати, поки нам хтось щось дасть, шукаємо і втілюємо взаємовигідні проекти. Кожен повинен знати свою можливу перспективу, тоді з’являється добрий стимул навчатися й розвиватися.

Коли й 20-годинного робочого дня замало

Сьогодні в університеті за 39-ма спеціальностями навчаються понад шість тисяч студентів, у тому числі молодь із 23 країн світу. Навчальний процес забезпечують 520 викладачів, серед них — 54 доктори, 259 кандидатів наук. До складу ЧДТУ входить 8 факультетів, 45 кафедр. 2015-го університету виповниться 55 років. У цю дату він входить як один із найпотужніших вищих науково-освітніх закладів регіону й України.

Активізація співпраці з зарубіжними навчальними закладами та організаціями, участь у проектах Євросоюзу на основі грантів, стажування і навчання викладачів і студентів за кордоном — усе це допомагає відчути, що заклад зовсім не периферійний. У ЧДТУ дістає втілення ідея подвійного диплома. Потужний і постійний інформаційний науково-освітній обмін стимулює розвиток кафедр і навчального закладу загалом. Студенти, викладачі, науковці тільки за минулий рік відвідали престижні європейські виші — Бірмінгемський та Кембриджський університети в Англії, університет Браганса в Португалії, два університети в Болгарії та інші. Сама ж Тамара Миколаївна стажувалася у вузах Німеччини, США, Великої Британії, Іспанії, Польщі. Ще як проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків вона особисто сприяла входженню ЧДТУ до міжнародних консорціумів та європейських асоціацій, укладанню угод про співпрацю з 65 вищими навчальними закладами і науковими установами Європи, Америки, Азії, Австралії.

Що ж найголовніше взяла нинішній ректор для себе зі стажування за кордоном, з освітніх закладів Європи?

— Там усе — наукова робота, навчальний процес, виховання студентів — націлене на кінцевий результат. Дістається ж він великою і напруженою працею. Та саме в ній і сконцентровано все, що потрібно людині: динаміка життя, задоволення від досягнутого, радість перемог. Там якось не прийнято скаржитися, що роботи багато, — вас навіть найближчі друзі просто не зрозуміють…

Трудитися ж від зорі до зорі, віддаючи увесь свій час, її навчила мама, Людмила Миколаївна, яка й досі, незважаючи на поважний вік, усе ще працює. Вона — відомий дегустатор, і в Золотоношу до неї й дотепер приїжджають за досвідом фахівці з усього світу. Безумовно, такий ритм роботи й для науковця Тамари Качали був би не під силу, якби не підтримка сім’ї, і насамперед — чоловіка Володимира Івановича, який їй в усьому допомагає. А власні діти дають їй крила: завдяки їхній любові та тісному щоденному спілкуванню вона впевнено йде по життю, а ще — краще розуміє кожного студента. Щоб не відставати від молоді, бути сучасною в повному розумінні слова (і в фізичному плані — також), встигає щодня приділити годину плаванню. Хоча зізнається, якщо по правді, їй 20-годинного робочого дня буває замало. Бо роботи в університеті, як і невирішених проблем, не бракує.

Зміни на краще видно вже сьогодні

Що ж змінилося в навчальному закладі з приходом нового ректора? У ЧДТУ першими серед вишів області урочисто підняли прапор Євросоюзу і тим самим підкреслили, що майбутнє університету, як і країни в цілому, — в європейській спільноті. Тамара Миколаївна звернулась до колективу та ініціювала створення громадського штабу інновацій та пропозицій. Створено постійно діючу комісію щодо реагування на звернення викладачів, студентів та керівництва ЧДТУ. Запроваджено практику щомісячного особистого звітування перед колективом про зроблене на сайті університету та на сторінці ЧДТУ у Facebook. Повна і прозора інформація про зроблене — це той месидж, який об’єднує колектив, створює атмосферу довіри, взаєморозуміння і впевненості в майбутньому.

Активізовано зусилля щодо внесення наукових видань ЧДТУ до міжнародних баз даних.

В університеті на базі кафедр екології, загальної екології, педагогіки та психології розпочав роботу науково-навчальний Центр екологічної безпеки та збалансованого природокористування. Уперше в ЧДТУ за ініціативи Тамари Качали проведено ярмарок вакансій за участі 74 керівників підприємств області — активних роботодавців, багато з яких взагалі уперше побували в університеті. Вони зустрілися з випускниками, деканами, завідувачами кафедр і наочно переконалися у високому рівні підготовки молодих спеціалістів. А це — реальний крок до їхнього працевлаштування.

До 60-річчя утворення області та 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка посаджено «Алею професорів». Винесено на обговорення університетської громади проект будівництва соціального житла для працівників ЧДТУ. У гуртожитку № 2 відкрито дитячу кімнату для тимчасового перебування дітей викладачів та студентів. Започатковано проведення майстер-класів «Бізнес із нуля в нашому місті» і щорічного фестивалю студентської творчої молоді ЧДТУ «Європа-фест». Стали традиційними відкриті лекції відомих зарубіжних учених, аби наблизити навчальний процес до європейського рівня. Укладено договір про співпрацю між кафедрою електротехнічних систем ЧДТУ та ПАТ «Черкасиобленегро» з перспективою придбання необхідного устаткування й можливості проходження практики студентами на цьому підприємстві та подальшого працевлаштування. Придбано новітнє сертифіковане обладнання — сонячні батареї — для потреб енергозабезпечення університету, навчального процесу та науково-дослідної роботи.

Цей перелік можна продовжувати. І головне, що всі ці позитивні зміни в навчальному закладі схвалюють як викладачі, так і студенти. Співпраця небайдужих, захоплених своєю справою людей триває. А отже — університет живе повноцінним життям, стрімко розвивається.