Згідно з розпорядженням Міністерства доходів і зборів України від 01.07.2014 р. №141-р «Про порядок контролю під час відвантаження спирту етилового з акцизного складу». 

Відповідно до розпорядження представникам контролюючих органів на акцизних складах підприємств, що виробляють спирт, необхідно:

— надавати дозвіл на здійснення відпуску (відвантаження) спирту (у т. ч. фракції головної етилового спирту) шляхом проставляння штампа «Виїзд дозволено» на товарно-транспортній накладній на переміщення спирту етилового за умови наявності: акта про відвантаження та приймання спирту за формою П-24; розрахунку акцизного податку виходячи з фактично отриманої кількості спирту; підтвердження контролюючого органу за місцем реєстрації споживача спирту сплати акцизного податку або копії податкового векселя, взятого на облік та засвідченого векселедержателем, на суму податку, нараховану на обсяг отриманого спирту;

— забезпечити збереження копії товарно-транспортних накладних на переміщення спирту, завірених підписом та печаткою підприємства, що відвантажує спирт, інших документів, які надаються суб’єктом господарювання для отримання спирту, протягом 3 років;

— у разі виявлення відпуску спирту етилового без штампа «Виїзд дозволено» на товарно-транспортній накладній на переміщення спирту, ініціювати проведення фактичної перевірки виробництва спирту з одночасним інформуванням Департаменту контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів.

Головне управління Міндоходів у м. Києві