Миколаївський обласний центр зайнятості за участю партнерів соціальної сфери наприкінці минулого року провів загальноміський ярмарок вакансій та послуг служби зайнятості. Мета заходу — допомогти людям у пошуку достойної роботи, в перенавчанні або організації підприємницької діяльності, а також укомплектувати місцеві підприємства, установи, організації кваліфікованими кадрами.

На ярмарку були представлені майже 90 пропозицій з робітничих професій.

28 працедавців запропонували понад 120 вакансій для осіб із вищою освітою, майже 90 пропозицій з робітничих професій, 13 вакансій для осіб без освіти, а також понад 50 — для державних службовців. Роботодавці презентували свої підприємства, надавали розширену інформацію про вакансії, рівень оплати праці, проводили співбесіди з претендентами. Крім того, шукачі роботи могли самостійно підібрати вакансію, ознайомившись із представленими на стендах вакансіями області й Миколаєва.

Серед учасників ярмарку були і навчальні заклади — Миколаївський професійний ліцей торгівлі та ресторанного сервісу, Миколаївський професійний промисловий ліцей, які не тільки ознайомили безробітних із можливостями навчання та перенавчання за робітничими професіями, а й презентували свої навчальні заклади та продукцію власного виробництва.

Фахівці установ соціальної сфери надавали інформаційно-консультаційні послуги відвідувачам, знайомили з вакансіями та пропонували претендентам взяти участь у конкурсі на заміщення вакантних посад державних службовців. Олена Димчишина, виконуючий обо?в’язки директора Миколаївського обласного центру зайнятості, зазначила, що найважливішою передумовою ефективної реалізації заходів державної політики зайнятості населення є налагодження взаємодії з роботодавцями та впровадження нових проектів сприяння працевлаштуванню осіб, зокрема тих, хто не здатен на рівних конкурувати на ринку праці. Ексклюзивом ярмарку стала участь у заході робота-аніматора, який допомагав фахівцям служби зайнятості надавати послуги відвідувачам. Він запитував людей про мету відвідування, яку роботу вони бажають знайти, роздавав буклети тощо. Миколаївці і жителі приміських районів отримали понад 900 консультацій та послуг з питань працевлаштування, 62 особи знайшли роботу безпосередньо під час проведення заходу, 245 запрошені на співбесіду.

— Служба зайнятості використовує такі форми роботи, як проведення міні-ярмарків, розширених та багатоступеневих ярмарків вакансій, — підкреслила Олена Димчишина. — Протягом 2013 року центри зайнятості області провели 35 ярмарків, 214 міні-ярмарків вакансій (зокрема для інвалідів) та ярмарки професій. На таких заходах відразу ж укомплектовуються приблизно 80% запропонованих вакансій. Нині база вакансій Миколаївського регіону має майже 1300 актуальних вакансій, зокрема по Миколаєву — 750 вакансій, з них на ярмарку пропонували 300 вакансій.