№121 (5495)

  • Кремль шукає зрадників за контрактом

    Недавно на українських сайтах вакансій з’явилося повідомлення такого змісту: «У російське онлайн-видання на проектну роботу потрібен журналіст. Тема роботи — пошук і аналіз доказів про порушення прав людини в Україні й переслідування з політичних мотивів. За підсумками роботи планують випустити доповідь і представити його світовій спільноті. Робота виключно в правовому полі і не має пропагандистських цілей та завдань. Цікавлять тільки реальні факти. Перевага надається журналістам, які  мають змогу  взаємодіяти із правоохоронними органами України та місцевими громадськими організаціями. Робота за контрактом. Оплата обговорюється індивідуально». 

  • Катерина МАЦЕГОРА

    Болгарія вірить в український поступ

    За останні 12 років Президент Болгарії прибув до України з офіційним візитом уперше. В Києві Росена Плевнелієва зустрічав глава Української держави Петро Порошенко. Про досягнуті між високопосадовцями домовленості представники ЗМІ дізналися вже під час їхньої спільної прес-конференції. Та цьому заходу передувало підписання протоколу про співробітництво і обмін між міністерствами освіти та науки України і Болгарії на 2015—2016, 2016—2017, 2017—2018, 2018—2019 навчальні роки. Документ підписали заступник міністра освіти і науки, керівник апарату Олег Дерев’янко і заступник міністра освіти і науки Республіки Болгарія Костадін Костадінов. У цей період країни обмінюватимуться студентами, аспірантами і стажистами для навчання і науково-дослідної роботи. А ще в Україні болгарські викладачі вестимуть курси в навчальних закладах рідною мовою. 

  • Олег ГРОМОВ

    Енергонезалежність: стратегія змінюється разом із тактикою

    Енергетичний ринок — один із найкорумпованіших у нашій країні, тому ми мусимо усіма засобами боротися з цим явищем. Саме це було одним із головних меседжів Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, який він адресував учасникам засідання колегії Міністерства енергетики та вугільної промисловості щодо стану виконання Програми діяльності Кабміну, Коаліційної угоди, Стратегії сталого розвитку «Україна-2020». Очільник уряду наголосив, що він пропонує скликати засідання РНБО з енергетичного балансу країни. Зрештою Арсеній Яценюк зазначив: буде створено посаду заступника міністра Кабміну з питань енергетичної реформи. Наостанок резюмував, що вимагає від профільного міністра доопрацювати енергетичну стратегію України у стислі терміни. 

  • Хабарі чиновників: недоторканних не буде

    Останнім часом у діяльності Генпрокуратури з’явилось немало такого, що можна охарактеризувати словом «уперше»: вперше затримані високі чини відомства, вперше під час їхнього затримання спецназівцям довелось виламувати двері в кабінетах чиновників тощо. Притому цих «уперше» було стільки, що серед громадян України навіть з’явились ті, хто сумнівався у законності цієї операції, і — навіть розмови про кримінальне провадження проти заступника Генерального прокурора Давида Сакварелідзе. 

  • Тетяна БОДНЯ

    Патрульні розпочали зі штрафування депутата і прокурора

    ДАІ міста Києва до кінця цього тижня припинить виконувати свої функції. Про це на прес-конференції розповіла перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе, зазначивши, що всі обов’язки інспекторів виконуватимуть патрульні поліцейські. За її словами, ті патрулі ДАІ, які зараз несуть службу на дорогах столиці України, — це «внутрішнє пересування». 

  • Інна КОВАЛІВ

    Кожен п’ятий випускник провалив фізику і математику

    В Україні закінчується проведення зовнішнього незалежного оцінювання — завтра абітурієнти складуть останній тест з хімії додаткової сесії (основна закінчилася ще 26 червня). Тож у громадській мережі «ОПОРА» проаналізували запровадження цьогорічних новацій під час проведення ЗНО. 

  • Олександр КРЮЧКОВ

    Замінник грудного молока

    У консервному цеху підприємства всі чекали на приїзд із Полтави Лариси Діденко. Робітникам хотілося нарешті привітати свою начальницю з високою відзнакою Президента України — медаллю «За працю та звитягу», яку їй заслужено вручали в обласному центрі.

    «Наш комбінат, — збуджено говорили робітниці, — за передовиками, мабуть, лідер на Полтавщині: лише торік Петро Порошенко присвоїв почесне звання «Заслужений працівник промисловості України» головному інженерові Іванові Омельченку. Медаль «За заслуги та досягнення» отримав старший інженер з питань будівництва Олександр Смірнов, сертифікат «Спеціаліст року» — головний механік Сергій Сафонов, сертифікат «Спеціаліст року у сфері «Фінанси та аудит-2014» — начальник відділу економіки та фінансів Юрій Гулєнцов, сертифікат «Керівник року» — менеджер з постачання Сергій Штомпель. Що не кажіть, а радісно за Хорол, який так високо цінують у столиці. Отже, не даремно ми тут працюємо». 

  • Валерій МЕЛЬНИК

    Творця «Мерседесом» не підкупиш!

    Днями до чергової частини Володимир-Волинського міськвідділу внутрішніх справ надійшло повідомлення про про те, що із собору Різдва Христового вкрадено пожертви прихожан на лікування дитини.

    Працівники міліції — честь і хвала їм! — досить швидко встановили фігурантів злочину. Під білі рученьки взяли раніше судимого  41-річного чоловіка без постійного місця проживання та його спільника — 22-річного злодія зі стажем.