Учора Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у Міністерстві внутрішніх справ ознайомився з новою розробкою українських виробників для Національної гвардії України — пересувним пунктом розміщення та обігріву особового складу в польових умовах, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Пересувний пункт, який оглянув Прем’єр-міністр, розрахований на одночасне розміщення 18 військовослужбовців. Його оснащено системою вентиляції, автономним опалювачем і твердопаливною піччю, передбачено можливість підключення побутових електрообігрівачів.

Нашим військовим, на жаль, доведеться зимувати не вдома. Сподіваємося, що за таких умов їм буде більш-менш комфортно. Фото Укрiнформу

Пересувний пункт призначено для обігріву та розміщення військовослужбовців у зимовий період, зокрема під час перебування поза пунктами постійної дислокації, під час несення служби на блокпостах.

Арсеній Яценюк поспілкувався з бійцями Нацгвардії, які вже випробували цей пересувний пункт, заночувавши в ньому. Вони схвально оцінили умови розміщення в КУНГ (кузов уніфікований нормального габариту або ж герметизований).

Журналістам глава уряду повідомив, що триває процес переозброєння і придбання нових технічних засобів для армії.

Арсеній Яценюк нагадав, що перший проект пересувного пункту розміщення та обігріву особового складу представили у кінці вересня, коли Прем’єр відвідував навчальний центр Національної гвардії в Нових Петрівцях: «Він був громіздкий, великий і дорогий».

«Упродовж двох місяців ми розглядали проекти рішень, яким чином забезпечити ночівлю українських військовослужбовців, щоб це було і якісно, і недорого. Цей проект, який нині схвалив уряд, утричі дешевший і мобільний», — повідомив він.

Глава уряду зазначив, що такі пересувні пункти призначені для другої лінії оборони, їх також можна використовувати у разі надзвичайних ситуацій: «Аби військовослужбовці чи особи, яким потрібно бути на певних територіях задля допомоги цивільному населенню або подолання надзвичайних ситуацій, могли нормально жити й нормально зимувати».

За словами Арсенія Яценюка, до кінця року придбають 50 таких пересувних пунктів розміщення та обігріву.

Він зазначив, що для Міністерства оборони існує окремий проект, адже «там необхідні більш фортифіковані КУНГи».

Прем’єр також повідомив, що Державна прикордонна служба України вже отримала 41 теплий будиночок як міжнародну технічну допомогу із США: «Другий блок КУНГів, який доправляють для Державної прикордонної служби, вже розвантажують в Іллічівську. Тож хлопці зможуть перезимувати в теплих і нормальних умовах». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»