Сприяти подальшому відкриттю потенціалу нашої країни закликав Президент Петро Порошенко надзвичайних і повноважних послів кількох іноземних держав, які розпочинають свою дипломатичну місію в Україні. Приймаючи вірчі грамоти, він привітав дипломатів з новим місцем їхньої роботи й висловив сподівання, що їхня діяльність підвищить рівень міжнародної підтримки України, допоможе відновити мир на Донбасі, повернути анексований Крим та істотно пришвидшить розвиток двосторонніх відносин з країнами, які вони представляють.

Період роботи припадає на історичний час змін, коли перед нашою країною постали величезні загрози, і вона змушена боротися з іноземною агресією. «Україна стала тестом для всієї системи міжнародного права та безпеки. Тестом на спільну відповідальність, лідерство та відданість справі миру», — наголосив Петро Порошенко.

Вірчі грамоти Президенту вручає Посол Мексики Марія Луїза Беатріс Лопес Гаргальйо. Фото з сайту dyvys.in

На його переконання, зараз важливість партнерства, що базується на повазі до демократичних цінностей, зросла, як ніколи раніше, повідомляє прес-служба Президента. Наголосивши, що альтернативи мирному вирішенню кризи не існує, глава держави подякував за дипломатичну та практичну допомогу багатьох зарубіжних країн, інших партнерів у справі сприяння імплементації мінських домовленостей та протидії російській агресії. Наголошено зокрема на важливості впровадження програми реформ. «Угода про асоціацію з Європейським Союзом покликана стати наріжним каменем наших реформ та дорожньою картою нашої європейської інтеграції», — зазначив Президент, висловивши сподівання, що до кінця року угоду буде ратифіковано всіма країнами ЄС. Нині ж її ратифікували вже 19 країн.

«Україна зараз — одне з найперспективніших місць для інвестування, з потенціалом, який поки що залишається не відкритим, не використаним та не вивченим. Ми працюємо над поліпшенням інвестиційного клімату, над важливими реформами, включаючи дерегуляцію, деолігархізацію, реформу судової системи. З нашою рішучістю та вашою підтримкою ми перетворимо Україну на вигідного, прогнозованого та довгострокового партнера, опору демократії та країну, яка робить значний внесок у справу миру», — заявив Петро Порошенко.

Вірчі грамоти Президенту вручили надзвичайні й повноважні посли: Австралії — Даглас Роберт Траппет, Мексиканських Сполучених Штатів — Марія Луїза Беатріс Лопес Гаргальйо, Алжирської Народної Демократичної Республіки — Хоссін Буссуара, Литовської Республіки — Марюс Януконіс, Республіки Австрія — Герміне Єва Марія Поппеллер, Республіки Ботсвана (за сумісництвом, із резиденцією у Стокгольмі) — Ламек Нтекела, Республіки Колумбія (за сумісництвом, із резиденцією у Варшаві) — Вікторія Гонсалес Аріса, Республіки Мальта (за сумісництвом, із резиденцією на Мальті) — Джон Дебоно, Йорданського Хашимітського Королівства (за сумісництвом, із резиденцією в Москві) — Зіяд аль-Маджалі, Республіки Ель-Сальвадор (за сумісництвом, із резиденцією у Москві) — Клаудія Іветте Канхура де Сентено, Нової Зеландії (за сумісництвом, із резиденцією у Варшаві) — Венді Хінтон, Республіки Чад (за сумісництвом, із резиденцією в Москві) — Юссуф Абассала.