Тренером здобути чемпіонство набагато складніше, ніж гравцем, зізнався Сергій Ребров по закінченні поєдинку з «Дніпром», який став для киян  «золотим». Сказав у роздягальні: «Так, ми виграли чемпіонат, але сподіваюся, що не зникне мотивація розвиватися», — поділився він першими емоціями з журналістами. На нашу думку, мотивація лише зросте, адже наступного сезону  динамівську команду очікує груповий турнір  Ліги чемпіонів. Там і молоді, й досвідчені мають  показати, на що здатні.

Центральний  матч 24-го туру української футбольної Прем’єр-ліги на «Олімпійському» проходив з помітною ігровою і територіальною перевагою господарів поля, які мали не один шанс відкрити рахунок. Найбільш реальних можливостей не використали Юнес Беланда, Лукаш Теодорчик і Андрій Ярмоленко.  Фактично резервісти «Дніпра» спрацювали як дієздатний колектив. Чимало «огризалися» як контратаками, так і повноцінними моментами, найгостріші з яких занапастили Роман Безус і Матеус.

Наприкінці гри, коли вже здавалося, що «Динамо» відкладе  здобуття чемпіонства на наступну гру, радість домашньої перемоги на очах у шанувальників подарував Домагой Віда. Щасливою стала 84-та хвилина: м’яч після прицільного удару Сергія Рибалки застряг в гущі гравців, а Домагой Віда відібрав його, встояв і пробив Лаштувку.

Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс після матчу сказав офіційному клубному сайту, що перемогу треба розділити навпіл з уболівальниками: «Нарешті вперше за п’ять років чемпіонство в Києві! Передовсім вітаю наших уболівальників, які несамовито підтримували команду протягом усього сезону: на матчі Ліги Європи і ключові поєдинки чемпіонату збиралося понад  60  тисяч глядачів. Тож я дуже вдячний нашим уболівальникам — цю перемогу потрібно розділити навпіл з ними. Всіх ще раз вітаю з чемпіонством, із золотими медалями! Але на цьому зупинятися не будемо, сезон триває, намагатимемося покласти золоті медалі в Кубок України»,  — не  приховував завдання-максимуму президент «Динамо».

Захисник київського «Динамо» Домагой Віда (№24) забив переможний гол і тепер чемпіон двох «Динамо» — загребського і київського. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

Перше з 2009 року чемпіонство кияни відсвяткували емоційно. Гравці виконали коло стадіоном, подякувавши вболівальникам за несамовиту підтримку. Під шалені командні емоції потрапили і наставник «Динамо» Сергій Ребров, і президент клубу Ігор Суркіс. Футболісти підкидали обох догори, радіючи довгоочікуваному чемпіонському титулу. Глядачі також заспівали добре знайому кожному «We are the champions» і під святкові паперові салюти рушили зі стадіону святкувати успіх улюбленої  команди.

Завершальні  два тури Прем’єр-ліги матимуть інтригу лише в боротьбі за 4—5 місця та за низи турнірної таблиці. Нагорі між собою вже все розділили «Динамо», «Шахтар» та «Дніпро». До речі, матч 25-го туру чемпіонату України «Дніпро» — «Шахтар» перенесено на один день, він відбудеться у суботу, 23 травня.

ТАБЛО УК:

Динамо — Дніпро — 1:0

Чорноморець — Металург — 0:0

Іллічівець — Ворскла — 1:2

Шахтар — Металург — 2:0

Зоря  — Карпати — 1:1

Олімпік — Металіст — 2:1

Волинь — Говерла — 4:2 

Турнірне становище лідерів:   1. Динамо —  62 очка, 2.  Шахтар — 55, 3. Дніпро — 50…