Принципові суперники зійдуться 4 червня в Києві на НСК «Олімпійський». У цьому матчі  кияни втретє вийдуть на поле в ранзі чинних чемпіонів. Щодо очних зустрічей, то чотири рази перемагали в них динамівці,  тричі — гірники. До слова,  минулого сезону кияни, вперше в історії посівши лише четверте місце у Прем’єр-лізі, обіграли «Шахтар» у фіналі Кубка. Саме ці команди найчастіше зустрічалися між собою на останньому рубежі й саме їхнє протистояння можна назвати класичним.

У середу на підступах до головного матчу підопічні Сергія Реброва вкоротили турнірний шлях донецького «Олімпіка», а донецький «Шахтар» залишив поза бортом змагань дніпропетровський «Дніпро».

Андрій Ярмоленко (№ 10) націлений забити і в фіналі. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

Київському «Динамо» врешті-решт вдалося знайти ключ до воріт цьогорічного дебютанта Прем’єр-ліги — донецького «Олімпіка». Три очних протистояння цих команд у нинішньому сезоні закінчувалися проблемами для команди Сергія Реброва. У двох матчах динамівці були не в змозі вразити ворота «олімпійців», а ще одного разу киянам допоміг гол Бурди перед фінальним свистком. Із четвертої спроби столичні футболісти забили у ворота суперників чотири м’ячі, давши змогу донеччанам відзначитися хіба що голом престижу.

Довше трималася інтрига у львівському протистоянні «Шахтаря» і «Дніпра». Дніпропетровці вийшли на цей матч максимально наближеним складом до того, який виборов  путівку до Варшави у Лізі Європи. В основі «Шахтаря» з різних причин не знайшлося місця Кості й Адріано.

На 30-й хвилині «Дніпро» організував результативну контратаку: Нікола Калинич з центра поля втік від захисників і  в очній дуелі переграв Андрія П’ятова. Рівновагу в протистоянні було відновлено, тож  команді Мірчі Луческу довелося прискоритися й шукати ключі до прагматичної дніпропетровської оборони, щоб не переводити гру в овертайм.

Розв’язка сталася за 15 хвилин до закінчення основного часу. Після подачі зі штрафного Канкава притримав руками Гладкого, й арбітр призначив одинадцятиметровий. Адріано, який з’явився на полі на три хвилини раніше, впевнено реалізував пенальті. «Дніпро» мав шанс вирвати перемогу в компенсований арбітром час. Калинич ударом ножицями замикав флангову подачу партнера, однак лайнсмен зафіксував у хорвата офсайд.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

 

ТАБЛО «УК»

Кубок України-2014/15

1/2 фіналу. Матчі-відповіді

Динамо — Олімпік — 4:1

Голи: Велозу (4, 53), Ярмоленко (37), (Ленс, 90+2) — Дитятьєв (75)

Перший матч — 0:0.

Шахтар — Дніпро — 1:1  

Голи: Луїс Адріану (77, пен.) — Калинич (30)

Перший матч 1:0

 

Бомбардири Кубка України-2014/15:

Котляр (Сталь Д) — 5 голів, Ковпак (Ворскла), Гладкий (Шахтар) — по 4, Селезньов (Дніпро), Назаренко (Чорноморець), Діденко (Чорноморець), Якименко (Реал-Фарма), Каверін (Говерла), Шав’єр (Металіст), Плешаков (Сталь Д), Бікфалві (Волинь), Адріану, Він, Бернард (обидва — Шахтар), Кадімян (Олімпік) — 3.