Сучасний ринок праці нагадує магазинний прилавок часів дефіциту: що доброго з’явилося — розібрали миттєво. І поруч завмерла черга в очікуванні нових надходжень.

Від тимчасового до постійного

За словами фахівців, нестача якісних робочих місць — головна проблема. У цих умовах, особливо на селі, незамінною стала участь безробітних у громадських та інших тимчасових роботах, які організовують місцеві райдерж?адміністрації, виконавчі органи місцевих рад. Такі роботи оплачуються на паритетних засадах з місцевих бюджетів та фонду загальнообов’язкового державного соцстрахування на випадок безробіття. Торік було задіяно майже 9 тисяч громадян, 4900 з них працювали на громадських роботах, які фінансувалися з використанням коштів місцевих бюджетів. Фактичні витрати органів місцевого самоврядування на цю справу становили понад 1,5 мільйона гривень.

Особлива увага — залученню до тимчасових робіт молоді. Це дає можливість юнакам та дівчатам отримати трудові навички, певний досвід роботи в колективі, зарекомендувати себе. А ще це шанс поліпшити своє матеріальне становище, адже одночасно з оплатою за ці роботи виплачується допомога з безробіття.

Найважливіше у громадських роботах те, що вони є перехідним періодом до постійної зайнятості. Є тут значна користь і для територіальної громади, оскільки поліпшується благоустрій населених пунктів, зон відпочинку, придорожніх смуг тощо. Втім, не скрізь до цього підходять однаково. Так, Чернігівська міська рада передбачає на ці потреби 274 тисячі гривень, Ніжинська сільрада —100 тисяч гривень, а ось Прилуцька міська рада взагалі не змогла знайти фінансів для забезпечення тимчасової зайнятості безробітних.

«Я абсолютно переконана в необхідності громадських робіт для соціально-економічного розвитку територій і впевнена, що кожна копійка, залучена на ці потреби, працює на підтримку людей у період пошуку роботи та зберігає їхню мотивацію до праці», — вважає директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

Треба знати, як рахувати

В області є постійний попит на працівників сфери сільського господарства, торгівлі та послуг, на фахівців обслуговування технічного обладнання, інших кваліфікованих кадрів з інструментом. Допомагає й орієнтація на суспільно-корисні види самозайнятості. Пріоритетними видами підприємництва на селі є розвиток дрібного сільськогосподарського виробництва, ремісництва, зеленого туризму тощо.

У 2013 році в області додалося понад 23 тисячі нових робочих місць. Спрацьовує й відшкодування у повному розмірі єдиного соцвнеску для суб’єктів малого підприємництва. Прикладом для інших може стати ефективна співпраця Прилуцького міськрайонного центру зайнятості та заводу «Білкозин». Особливо важливо, коли для безробітних саме підприємницька діяльність стає справою життя, приносить дохід і дає можливість створити й нові робочі місця. Так, торік 700 жителів області розпочали власний бізнес, отримавши такий «стартовий капітал», започаткували власну справу і 35 осіб з інвалідністю.

Також понад 650 жителів області отримали ваучери для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці осіб, старших за 45 років. Здебільшого люди прагнули пройти перепідготовку за робітничими професіями — трактористів, водіїв-навантажувачів, електрогазозварників, водіїв тролейбуса, плодоовочівників, слюсарів з ремонту сільгоспмашин. Усі одержані ваучери вже реалізовані.

Здавалося б, ситуація рухається у бік покращення. І все ж на цьому фоні є досить неоднозначний парадокс, на який звернув увагу голова облдержадміністрації Володимир Хоменко: в області непогані справи із зайнятістю населення, але при тому вона пасе задніх за рівнем безробіття. Як таке може бути? Виявляється, вся річ — у формулі. Коли прораховують рівень зайнятості, враховують усе населення віком від 15 до 70 років, під час обчислення рівня безробіття беруть до уваги лише економічно активних громадян. А як встановити істину — такої формули поки що немає…

ПРЯМА МОВА

Лідія ПАДАЛКА,
директор Чернігівського обласного центру зайнятості:

— Подоланню дисбалансу між попитом та пропозицією робочої сили сприяє підготовка та перепідготовка робітничих кадрів. Торік 4400 безробітних більш ніж за 30 професіями було охоплено профнавчанням. Актуальними залишаються напрямки підготовки кадрів для сільського господарства, будівельної, транспортної галузі, ЖКГ, торгівлі, сфери послуг. На замовлення роботодавців навчалися верхолази, водії тролейбусів, пічники, водолази, газовідводники тощо.