У Бучі святковий настрій відчувався вже суботнього ранку: алеї місцевого парку стали місцем виставок народних ремесел і хенд-мейду, майстер-класів з оригамі та китайської каліграфії, кулінарних презентацій. Було дуже багато дітей, які із задоволенням плели із соломки, ліпили обрядові пряники, виквацювалися з ніг до голови фарбами та чорнилом у намаганні створити власний шедевр на незвичних «полотнах».


Біля Ротонди шкварив джаз квартет Feel jazz, піднімали настрій колективи Lune Ensemble, Live Style, Народна музика Китаю. Працювали й інші майданчики, які годі було обійти в очікуванні головної події — концерту артистів оперети та мюзиклу. Адже саме мюзикл став основною темою О-FEST 2015. Тому в основній програмі гранд-концертів фестивалю і в Бучі, і в Києві — арії, дуети та композиції з найвідоміших мюзиклів у виконанні світових зірок.

Заслужена артистка Республіки Молдова Лілія Шоломей виконує арію Кунігунди з мюзиклу «Кандід». Фото  надано прес-службою Національної оперети


Керівництво Національної оперети як представники оргкомітету фестивалю недарма оббивало пороги консульств та посольств. Їхні співробітники надзвичайно прихильно поставилися до ідеї фестивалю. І забезпечили участь зірок мюзиклу зі своїх країн. Арії із світових хітів «Привид опери», «Вестсайдська історія», «Ісус Христос — суперзірка», «Чарівник країни Оз» та інших гості фестивалю мали нагоду почути у виконання провідних артистів, музикантів та диригентів з Австрії, Білорусі, Болгарії, Грузії, Казахстану, Канади, Китаю, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини.

Олександр Деканоідзе з Грузії. Фото надано прес-службою Національної оперети.


Буча приймала фестиваль у суботу, а в неділю майже повністю програму було продубльовано в Києві — на майданчиках біля Національної оперети та на головній сцені театру.


Заступник міністра культури Ростислав Карандєєв, виступаючи на відкритті гала-концерту в Києві, продемонстрував знання теми і зазначив, що мюзикл — жанр надзвичайно сучасний і водночас із багатою сторічною історією; легкий для сприйняття, але неймовірно складний для виконання; побудований на світових шедеврах літературної класики у поєднанні з якісною музикою, що є провідною у виставі. Він зрозумілий кожному, найпопулярніший у всьому світі й водночас загадковий.


Гості — посли країн-учасниць фестивалю, відомі артисти, музиканти, політичні, культурні та громадські діячі і, звичайно, найкращі в світі глядачі — погодилися із чиновником щирими аплодисментами.

ДОВІДКА «УК»

Засновники та організатори фестивалю — Національна оперета України, Бучанська міська рада. За підтримки Міністерства культури України та Київської міської державної адміністрації.
Фестиваль покликаний об’єднати світ музикою, відкрити Україну як прогресивну культурну країну з високоінтелектуальною, талановитою нацією.